KO JE MARKO LJUBIŠA KAN KOJI JE „PAO“ U BUDVI? Dobar prijatelj Luke Bojovića imao blizak susret sa smrću – preživeo tri atentata, dobro se kotira među Škaljarcima!

Marko Ljubiša Kan je preživeo tri atentata, od kojih dva u Beogradu, a jedan u Budvi.

Marko Ljubiša Kan, visokopozicionirani pripadnik „škaljarskog klana“, kako navode crnogorski mediji, uhapšen je večeras u Budvi.

Marko Ljubiša Kan je kao pripadnik barsko-budvanske ekipe, u evidencijama crnogorske ali i srpske policije evidentiran kao blizak saradnik Luke Bojovića.

– Više godina je boravio van Crne Gore, uglavnom na području Beograda, gde poseduje dva stana. Često je u strahu za svoju bezbednost u Beogradu boravio u stanu svog prijatelja, sada ranjenog Slovinića, poznatom po nadimku Brale, a koji je takođe evidentiran kao član ove kriminalne grupe. Kan je ranije često viđan u društvu Nebojše Stojkovića zvanog Stojke, vođe rakovačkog kriminalnog klana, kao i Zvonka Mateovića, nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana – piše u policijskom dosijeu Marka Ljubiše Kana.

Kan je preživeo tri atentata, od kojih dva u Beogradu, a jedan u Budvi.

Marka Ljubišu Kana dva puta pokušali da ubiju u Beogradu

On je u noći 6. juna 2009. ranjen na parkingu Beogradske arene, posle utakmice Partizan – Panatinaikos. Nepoznati napadači u njega su ispalili nekoliko hitaca i Kan je tada pogođen u vrat.

Napadači nikada nisu otkriveni, a kako piše u njegovom dosijeu, veruje se da je pozadina ove pucnjave sukob crnogorskih kriminalnih grupa koje deluju u Beogradu, a čije je poslovanje vezano za šverc narkotika.

Kan je u aprilu 2012. godine ekstradiran iz Srbije u Crnu Goru, na osnovu Interpolove poternice raspisane po naredbi podgoričkog Višeg suda, a zbog sumnje da je umešan u pokušaj ubistva.

Zatim je 2. marta 2013. Kan ponovo ranjen. Ovog puta na Novom Beogradu. Nepoznati napadači ispalili su rafal na njegov „golf“ i pogodili Kana sa četiri metka u grudi i vrat. Tadašnje ranjavanje ostalo je upamćeno i po tome što je Kan uspeo sam da dođe do zgrade Hitne pomoći, gde je pao na ulaznim vratima. Kan ni tada nije želeo da kaže policiji ko je i gde pucao na njega. Kako je kasnije otkriveno, do pucnjave je došlo u Ulici Vladimira Popovića, a na Kana je pucano iz automobila u pokretu.

Preživeo i napad u Budvi

Marko Ljubiša Kan, označen kao pripadnik barsko-budvanske organizovane kriminalne grupe, preživeo je i treći atentat, piše Republika. Napadač maskiran silikonskom maskom pucao je 27. avgusta u njega i dvojicu njegovih prijatelja na terasi lokala „Korkovada“ u Budvi. U pucnjavi, dva sata posle ponoći ranjeni su Kanovi prijatelji, Budvani Dragan Marković i Goran Slovinić, dok je Kan uspeo da uzbegne kišu metaka.

Maskiranog napadača očevici su opisali kao muškarca visokog između 185 i 190 centimetara, starosti od 30 do 40 godina, sa crnom kosom.

Iako je posle pucnjave odmah blokiran grad, policija nije uspela da identifikuje i uhapsi napadača.

Prema pisanju podgoričkih medija, napadač je po ulasku na terasu lokala, koji se nalazi ispod starogradskih bedema, odmah smireno prišao stolu za kojim je sedeo Kan sa dvojicom prijatelja. On je zatim pred njima izvadio „škorpion“ i uperio ga najpre u Kana, a zatim pucao u Slovinića i Markovića. Nakon što su njih dvojica ranjeni pali sa stolica, napadač je ponovo usmerio pištolj ka Kanu i zapucao.

Kan je za to vreme počeo da beži, tako da ga nijedan metak nije pogodio.

Odmah posle pucnjave maskirani napadač je pobegao, dok su ranjeni Slovinić i Marković prebačeni u kotorsku bolnicu. Obojica su van životne opasnosti, a u bolnici su dali izjavu policiji. I Kan je detaljno inspektorima ispričao što se dogodilo na terasi „Korkovade“, ali nijedan od njih trojice nije mogao da identifikuje napadača.

Ubijali za Luku Bojovića?

Dilovanje kokaina je glavna delatnost barsko-budvanska kriminalne ekipe, koja se dovodi u vezu sa brojnim ubistvima, ali i drugim krivičnim delima: pranje novca, zelenašenje, iznude.

Grupa deluje pod kontrolom Luke Bojovića za čiji račun je izvršila ili učestvovala u nekoliko likvidacija osoba iz grupa supsrotstavljenim Bojoviću.

Glavni članovi grupe su Jovo Đurović, Milan Vujović, Saša Boreta, pokojni Alan Kožar, braća Dragan i Nikola Pečurica, Mladen i Ognjen Kaženegra, Đorđe Boreta… Barsko-budvanska grupa je u dugogodišnjem sukobu sa kriminalnim grupama Armina Osmanagića i Darka Šarića, sa Ivanom Delićem i porodicama Šaranović i Radonjić.

UDARNO VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare