„ZVICER JE OBEZBEDIO 5 MILIONA ZA UBISTVO VUČIĆA I REKAO DA ĆE BITI JOŠ“ Lalić otkrio zastrašujuće detalje na suđenju klanu Velje Nevolje: „Veljko i Marko su rekli da će biti iskorišćene navijačke grupe“

Svedok okrivljeni protiv ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tokom današnjeg ročišta izneo je danas zastrašujuće tvrdnje u kojima je naveo da su mu Velja Nevolja i Marko Mesar rekli da je Zvicer obezbedio 5 miliona evra i rekao da će biti još koliko god za ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Lalić danas odgovara na pitanja nekadašnjeg policajca Nebojše Jankovića koji se tereti za četiri ubistva. Janković je Lalića između ostalog ispitivao i o planiranju atentata na predsednika Srbije, za koje je Zvicer prema rečima Lalića obezbedio pet miliona evra, a o čemu je svedok-okrivljeni pričao na prethodnim ročištima.

Janković: Vrlo bitna stvar, da li je neko dobio deo novca od 5 miliona evra i ko?

Lalić: Ova grupa je funckionisala sa kavačkim klanom tako što novac pliva od kokaina. Bile su rasprave od Zvicera i Veljka oko ratnih troškova. Veljko i Marko su mi rekli da je Zvicer obezbedio 5 miliona i da će biti još koliko god. 

Janković: Ko je dobio taj novac?

Lalić: Nije razdeljeno među članovima.

Janković: Jesi li video 5 miliona?

Lalić: Rekao sam.

Janković: Ovo je u rangu sa terorizmom. Da li si ti video?

Sudija: Lepo je objasnio.

Janković: Ko je kakve uloge imao za svrgavanje vlasti?

Lalić: Rekao sam koje su bile pripremne radnje. Zloputrebljeni su nalozi na društvenim mrežama, Veljko i Marko su rekli da će navijačke grupe biti iskorišćene. Medijski linč je bio i za ubistvo Šarca. Tu ima dosta povezanosti.

Podsetimo, Lalić je na prvom ročištu ispričao da su u januaru 2021. godine Marko i Veljko su išli kod Zvicera povodom rođenja njegovog deteta.

– Pošto su od dela crnogorskih službi dobili info da se sprema njihovo ubistvo i pojavili su se kao živi mamac kako bi omogućili hapšenje pripadnika škaljarskog klana za pripremanje ubistva. Sa oduševljenjem su pričali kako su sprovođenim sa naoružanim kombijima, kako crnogorske službe sarađuju i kako treba uspostaviti to i ovde – naveo je on i dodao:

– Zvicer je obezbedio oko 5 miliona evra i logističku i drugu pomoć delu službi za podešavanje političke klime za dovođenje na vlast nekoga ko bi bio podoban i radio u interesu klana. Sprovođenje je bilo u toku, delovanje putem društvenim mreža. Kao najveću pretnju su videli predsednika posle objave rata mafiji u kojoj su se prepoznali i to je bila pomena i o atentatu kao krajnje rešenje. bilo je pomena da prvi sledeći protesti budu veliki sukobi u cilju slabljenja institucija i pritiska na strukturu – zaključio je Lalić, pranosi Blic.

On je dodao da je pominjano i postavljanje bombi na javne objekte i površine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare