Viktor (11) želi da postane prvi fudbaler sa cerebralnom paralizom: Bodri ga blizanac, na terapije ide i seka

Viktor Miletić je rođen 2010. godine iz blizanačke trudnoće. Usled komplikacija na porođaju dobio je veliko moždano krvarenje što je za posledicu ostavilo cerebralnu paralizu (jedinstven poremećaj mozga) i poteškoće sa koncentracijom.

Od četvrtog meseca uključen je na intenzivan tretman pri Specijalnoj bolnici za cerebralnu i razvojnu neurologiju i zahvaljujući konstantnim terapijama, dosta je napredovao i mentalno je očuvan, piše Telegraf.

Prohodao je sa dve godine, ali je sa svojih 11 godina i dalje nestabilan i u mnogim životnim funkcijama nesamostalan. Pohađa školu po posebnom programu jer ima dijagnozu poremećaja pažnje i koncentracije.

Međutim period poberteta i nagli rast nikako ne idu u prilog Viktorovom stanju jer to može dovesti do deformiteta zglobova, kičme, pogoršanja balansa hoda i do sada postignutih rezultata. Zbog toga mora konstantno da ide na neurorehabilitacije i terapije.

„I pored problema i stalnih terapija Viktor obožava fudbal i stalno govori da će kako on kaže da bude ‘prvi fudbaler sa cerebralnom paralizom’.

Njegov brat blizanac Veljko je taj koji ga stalno bodri i prati na svim terapijama od samog rođenja, a poslednje četiri godine i sestra.

„Pri svakoj pauzi u vežbanju, usled rasta, dolazi do neželjenih promena. Naš cilj je da to sprečimo i poboljšamo njegovo stanje, ili bar da održimo njegovo stanje ovakvim kakvim jeste. Predstojećih meseci/godina, planiramo da damo sve od sebe da bude uključen u intezivne terapijske cikluse, što podrazumeva fizikalnu terapiju, neurorehabilitaciju u zemlji i inostranstvu, defektološke tretmane, plivanje“, prenosi Fondacija „Pokreni život“.

Jedan ciklus od 12 nedelja neurorehabilitacije i smeštaja košta od 20.000 do 25.000 evra, što je za porodicu nedostižna svota novca, ali veruje da će uz pomoć dobrih ljudi humanog srca prikupiti neophodnu pomoć.

Pomozimo Viktoru da postane prvi fudbaler sa cerebralnom paralizom!

SMS porukom 7 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001470178-08

Uplatom na devizni račun: 160-6000001473837-89

IBAN: RS35160600000147383789

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare