KRAJ! Bajden ukida VANREDNO STANJE zbog KORONE, poznat DATUM kada prestaju da važe SVE MERE, čeka se REZOLUCIJA KONGRESA! 

Američki predsednik Džo Bajden će u maju objaviti kraj vanrednih situacija u nacionalnom i javnom zdravstvu

Ovaj potez dolazi nakon što su republikanci u Predstavničkom domu najavili izglasavanje rezolucije kojom će zahtevati hitno ukidanje mera, piše Gardijan. 

Bajden je u ponedeljak obavestio Kongres da će 11. maja okončati dvostruko nacionalno vanredno stanje zbog pandemije virusa Covid-19, pošto se većina sveta vratila u normalnost skoro tri godine nakon što je prvi put proglašeno vanredno stanje.

Ukidanje nacionalne vanredne situacije i deklaracije o vanrednim situacijama u javnom zdravstvu bi izazvalo promenu saveznog odgovora na korona virus omogućavajući kontrolisanje zaraze regularnim ovlašćenjima državnih agencija. 

Bajdenova administracija je razmatrala ukidanje vanrednog stanja prošle godine, ali je odustala zbog zabrinutosti zbog potencijalnog „zimskog porasta“ slučajeva i da obezbedi adekvatno vreme pružaocima usluga, osiguravačima i pacijentima da se pripreme za kraj vanrednog stanja. 

Visoki zvaničnik administracije rekao je da će tri meseca do isteka vanrednog stanja početi prelazni period u kojem će administracija „započeti proces glatkog operativnog ukidanja fleksibilnosti koje su omogućene proglašenjem vanrednog stanja u vezi sa Covid-19“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare