DANAS SASTANAK O ZSO U AMERIČKOJ AMBASADI U PRIŠTINI: Sastanak inicirao ambasador SAD Džefri Hovenijer, Aljbin Kurti nije pozvan 

Na zahtev američke ambasade danas će se sastati predstavnici kosovskih institucija i opozicije kako bi raspravljali o Zajednici srpskih opština. Učešće na skupu potvrdili su predstavnici opozicionih partija, predstavnici Predsedništva, kabineta premijera i Skupštine, kao i civilno društvo. Mađutim, premijer Kosova Aljbin Kurti nije pozvan, prenosi Gazeta ekspres.

Sastanak je inicirao ambasador SAD Džefri Hovenijer. Ambasada je pre nedelju dana saopštila da saziva sastanak sa eksponentima iz političke sfere na Kosovu, liderima i predstavnicima civilnog društva na kojem će se razgovarati o „važnoj stvari“, odnosno o osnivanju ZSO.

Iako neće biti prisutni lideri tri opozicione stranke, izabrali su predstavnike koje će poslati na sastanak.

Portparol Demokratske partije Kosova Faton Abdulahu potvrdio je da Memlji Krasnići neće moći da prisustvuje, jer će biti u poseti SAD, ali da će delegirati visokog predstavnika stranke.

S obzirom da i predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj trenutno boravi u poseti Sjedinjenim Američkim Državama, predstavnika će izabrati Alijansa za budućnost Kosova.

Demokratski savez Kosova je saopštio da će na sastanku o ZSO učestvovati predstavnik partijskih struktura.

Učešće je potvrdio Kabinet premijera Aljbina Kurtija, predsednice Vjose Osmani i predesnika Skupštine Gljauka Konjufce.

Premijer Kosova Aljbin Kurti neće biti deo ovog sastanka.

„Ja nisam pozvan na taj sastanak, ali oni koji su pozvani neka odu na taj sastanak i razgovaraju o tome“, rekao je on prošle nedelje.

Portparol Vlade Perparim Krieziu naveo je da je šef kabineta premijera Ljuan Daljipi pozvan od strane ambasade da razgovara o ZSO.

Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić najavio je da će prisustvovati sastanku.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare