BEBA DOVEZENA MRTVA U DOM ZDRAVLJA U KURŠUMLIJI? Novi detalji smrti šestomesečnog dečaka 

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Kuršumliji 28. januara preminula je šestomesečna beba. Obaveštena je policija i nadležno Više tužilaštvo, koje je naložilo obdukciju.

Prema našim saznanjima, beba je primljena sa jakom respiratornom infekcijom, povišenom telesnom temperaturom, povraćanjem. U Hitnoj službi je primila terapiju, pokušana je reanimacija, ali nažalost, ništa nije pomoglo. Beba je preminula, a prema nezvaničnim podacima, već je bila mrtva kada su je roditelji doneli.

U Višem tužilaštvu u Prokuplju nam je potvrđeno da je dat nalog za obdukciju, te da je ona urađena tokom vikenda i čekaju se rezultati, koji će rasvetliti uzrok bebine smrti. Bebu su u Hitnu službu roditelji oko 4.30 časova ujutro, a medicinsko osoblje je odmah obavestilo policiju.

Za sada niko ne iznosi detalje, ali se zna da je imala jaku respiratornu infekciju, odnosno povišenu temperaturu, da je povraćala i počela da se guši, barem su tako roditelji opisali njeno stanje.

– Čitava Kuršumlija je danima zatečena. Ovo je sve pogodilo, jer je reč o malešnoj bebi. Koliko ja znam, to je prvo dete roditelja, ali zaista, svi smo toliko uznemireni, da niko ništa ne govori – kaže Kuršumličanin.

U Hitnoj službi tvrde da beba u trenutku kada su je doneli nije davala znakove života i da je urađena reanimacija, ali bez uspeha. Beba je danas sahranjena na kuršumlijskom groblju, a rezultati obdukcije biće poznati narednih dana.

Prema našim informacijama, ovo je treća beba na teritoriji Topličkog okruga, koja je preminula u poslednjem periodu. Ranija dva slučajeva zabeležena su u Prokuplju i Žitorađi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare