UŽIVO SVEČANI DOČEK ISPRED PALATE SRBIJA: Uz gardu, himnu i naklon zastavi predsednik dočekao Zemana, kreću razgovori u četiri oka 

BEOGRAD – Predsednik Češke Republike Miloš Zeman boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Danas se sastao s predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ceremonija svečanog dočeka upriličena je ispred Palate Srbija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je juče na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu predsednika Češke Republike Miloša Zemana.

„Posebna mi je čast da u Beogradu dočekam predsednika Češke, jednog od poslednjih velikih državnika današnjice i iskrenog prijatelja Srbije. Dobro nam došli, poštovani predsedniče!“, napisao je Vučić na Instagramu.

11.20 – Počinju razgovori dvojice predsednika u četiri oka. Nešto kasnije planiran je plenarni sastanak delegacija Srbije i Češke, a u 12.35 potpisivanje zajedničke deklaracije i izjave za medije dvojice predsednika.

11.10 – Predsednik Srbije dočekao je ispred Palate Srbija češkog predsednika uz gardu, himnu, crveni tepih i naklon zastavi posle čega ga je upoznao sa državnim vrhom, ministrima…

U 11 časova zakazana je ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, a 15 minuta kasnije sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Češke Miloša Zemana.

Kako je navedeno u saopštenju Službe za informisanje predsednika Republike, u 11.45 planiran je plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Češke Republike, a u 12.35 potpisivanje zajedničke deklaracije i izjave za medije Aleksandra Vučića i Miloša Zemana.

Zeman je Beograd posetio i 2014. i 2019. godine, a pre dve godine izvinio se srpskom narodu za bombardovanje Jugoslavije 1999. godine od strane NATO-a čija je članica i Češka, podseća RTS.

Ovo je oproštajna poseta Miloša Zemana Srbiji na kraju petogodišnjeg mandata.

Posle drugog kruga glasanja, Češka je dobila novog predsednika. General Petr Pavel na toj funkciji naslediće Miloša Zemana.

Pobedu na izborima Pavelu je čestitao predsedniik Srbije – uz poruku da se raduje nastavku jačanja veza Srbije i Češke.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare