SVEČANI DOČEK ISPRED PALATE SRBIJA: Predsednik dočekuje Zemana, zajedno otvaraju Češki dom 

BEOGRAD – Predsednik Češke Republike Miloš Zeman boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Danas se sastaje sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Ceremonija svečanog dočeka biće upriličena ispred Palate Srbija. Planirano je i da zajedno otvore renovirani Češki dom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je juče na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu predsednika Češke Republike Miloša Zemana.

„Posebna mi je čast da u Beogradu dočekam predsednika Češke, jednog od poslednjih velikih državnika današnjice i iskrenog prijatelja Srbije. Dobro nam došli, poštovani predsedniče!“, napisao je Vučić na Instagramu.

U 11 časova zakazana je ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, a 15 minuta kasnije sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Češke Miloša Zemana.

Kako je navedeno u saopštenju Službe za informisanje predsednika Republike, u 11.45 planiran je plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Češke Republike, a u 12.35 potpisivanje zajedničke deklaracije i izjave za medije Aleksandra Vučića i Miloša Zemana.

Zeman je Beograd posetio i 2014. i 2019. godine, a pre dve godine izvinio se srpskom narodu za bombardovanje Jugoslavije 1999. godine od strane NATO-a čija je članica i Češka, podseća RTS.

Ovo je oproštajna poseta Miloša Zemana Srbiji na kraju petogodišnjeg mandata.

Posle drugog kruga glasanja, Češka je dobila novog predsednika. General Petr Pavel na toj funkciji naslediće Miloša Zemana.

Pobedu na izborima Pavelu je čestitao predsedniik Srbije – uz poruku da se raduje nastavku jačanja veza Srbije i Češke.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare