IMAO SAM ODGOVORNOST PREMA ŽARKU LAUŠEVIĆU I NAŠEM PRIJATELJSTVU: Cvetković pristao da snimi samo jednu SCENU, a ovo je RAZLOG

Proslavljeni glumac Svetozar Cvetković pojavljuje se u samo jednoj sceni serije „Pad“, koju publika može da prati svakog vikenda na Superstar kanalu. Dugo očekivani projekat Fajerflaj produkcije i Telekoma Srbije inspirisan je samo knjigom „Godina prođe, dan nikad“ Žarka Lauševića, ali Cvetković nije mogao da odbije poziv za saradnju Bojana Vuletića.

– Svoje učešće u ovoj priči i seriji, sam video kao neko ko je predstavnik prošlog veka u kome se dešavao ceo raspad sistema. I sam događaj koji se opisuje „Pad“ ima neki telop koji nas upućuje na vreme devedesetih godina. Skloni smo zaboravu, pa nam je potrebno nešto da nas upućuje na to. U sklopu tog vremena, jedan događaj koji je promenio život tog čoveka, ali i drugih koji su nestali, u tom momentu i naši životi su se bitno promenili i slomili – započinje priču za Kurir Cvetković.

Kako je bilo raditi na ovoj seriji?

-Sve što radite ima jednu dozu profesionalizma u onome što je vaš posao, ali sve što je vezano za ovu priču i roman ima jednu dugačiju vrtu odgovornosti. Imam jednu ličnu odogovornost prema autorima, pre svega prema Žarku Lauševiću, njegovom životu, odnosu prema životu, našem prijateljstvu, a potom i prema svim autorima koji su stvarali seriju „Pad“. To je jedan poseban oblik emotivnosti i odgovornosti.

Da li ste razgovarali sa Žarkom o ovoj seriji?

– Nas dvojica se čujemo dovoljno često da možemo o raznim stvarima da pričamo.

Da li ste promenili pogled na ovu priču kroz rad na seriji?

– Ne. Stekao sam drugačiju sliku, kad sam video sebe. Ovde se ne radi o forenzičkoj rekonstrukciji, već o umetničkom pogledu na svet jednog reditelja i scenarista. Zbog toga je ta slika drugačija od one koju sam ja stvorio živeći u tom vremenu. Drugačija je bila želja. Hteo sam da napravim svoje viđenje događaja koji je poslužio kao motiv u jednom smisu.

I dalje vam ostaje gorak ukus u ustima na pomen devedesetih?

– Nemoguće je da se ukus vrati, jer da bi se vratio morate da budete prisutni. Vratila mi se emotivnost prema porodici i glavnom junaku, to je ono što me pokrene i uzbudi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare