Velika čast za Srbiju: Imamo još jednog predstavnika u finalu AO, a nije Novak Đoković

Marijana Veljović deli pravdu u finalu dubla između Rinkija Hidžikate i Džejsona Kublera protiv Jana Zijelinskog i Huga Nisa, prenosi Telegraf.

Teniski dvonedeljni program privodi se kraju u Melburnu. Već je odigrano finale ženskog singla između Elene Ribakine i Arine Sabalenke, gde je slavila Beloruskinja, a posle njih su na terenu teniseri u muškom dublu.

Za trofej se sa jedne strane bore Rinki Hidžikata i Džejson Kubler, a sa druge Jan Zijelinski i Hugo Nis.Nijedan od parova nije nosilac, pa slobodno možemo reći da je veliko iznenađenje što se oni uopšte bore u finalu.

A ono čime treba da se ponosimo jeste činjenica da Srbija pored Novaka Đokovića ima još jednog predstavnika u finalu Australijan opena. U pitanju je Marijana Veljović, koja je delegirana da sudi na meču pomenuta dva para i da deli pravdu.

Ona je već bila u žiži javnosti na ovom Australijan openu, pošto je sudila meč Rafaela Nadala, koji je ovaj izgubio od Mekenzija Mekdonalda iz Sjedinjenih Američkih Država koliko u drugom kolu. Od tada nije bila toliko u centru pažnje, ali su čelnici prvog Grend slema odlučili da joj ukažu veliku čast.

Tokom meča sa Nadalom, Marijana je nekoliko puta upozorila Španca na prekoračenje vremena potrebnog za servis, što je ovog dovodilo do ludila, ali je naša sutkinja samo sprovodila pravila.

Inače, Marijana je nosilac Zlatnog bedža Međunarodne teniske federacije i jedna je od deset žena sa ovom čašću u belom sportu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare