Istorija Đokovića i Cicipasa: Da li Stefanos zbog ovoga ima razloga da ne voli Novaka?

Sve je spremno za finalni okršaj Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa za trofej Australijan Opena, a srpski teniser će biti na još jednom zadatku da ponovo spreči Grka da se vine u najviše visine.

Cicipas je već dugo u samom vrhu tenisa, veoma je nezgodan protivnik, ali postojanje Novaka i Nadala je njegovu generaciju totalno sputalo da se istorijski etabliraju u „belom“ sportu.

Titule Grend slema još uvek nema, a uvek je tako blizu. Praktično srpsko-španski dvojac im skloni ruku sa trofeja.

Novak je u karijeri igrao 12 puta sa Stefanosom i samo dva puta je poražen. Dominacija, bez obzira na godinu, se ne menja i ta dva davna blica Cicipasa je jedino što mu ostaje u lepom sećanju.

Prvi međusobni duel je odigran u avgustu 2018. godine u Torontu i tada je grčki igrač uspeo da slavi. Činilo se da ima „ono nešto“ i da će biti tu da parira teniskim božanstvima.

Ta ideja je nastavljena i u Šangaju naredne godine kada je ponovo sa 2:1 bio bolji od Novaka. Tada je već pomišljano na velike visine… Koje nikada nisu došle. Makar, ne protiv Novaka.

Do oktobra 2019. godine je bilo 2:1 u međusobnim okršajima za Cicipasa, a od tog momenta 9:0 za Novaka.

Grk nije uspevao nikako da pronađe nešto novo, bio je pročitan od strane Đokovića i svaki novi korak je bio sputan.

Najveće polje tuge za Stefanosa nalazi se u Parizu gde ga je srpski as dva puta dobio na Mastersu i dva puta izbacio na Rolan Garosu.

Prvo polufinale 2020. godine, a onda i veliki preokret godinu dana kasnije. To je verovatno i najviše zabolelo grčkog predstavnika koji od tada vuče traume. Bio je toliko blizu, a ostao toliko daleko.

Evo, ima novu priliku, ali se čini da je Novak u velikom zaletu. Biće ponovo teško, i to na mestu gde je Đoković osvojio već devet puta titulu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare