Biljana Pantić Pilja: Porast nasilja na KiM od strane Albanaca prema Srbima, najvažnije sprečiti etničke napade na naš narod

Biljana Pantić Pilja, narodna poslanica u Skupštini Srbije kao i šef srpske delegacije u Savetu Evrope, reagovala je povodom rasprave u ovoj međunarodnoj instituciji, a njeno reagovanje prenosimo u celosti:

“U današnjoj raspravi u Parlamentarnoj Skupštini Saveta Evrope na temu porasta tenzije između Prištine i Beograda, kao šef srpske delegacije, istakla sam da Parlamentarna skupština Saveta Evrope, koja se bavi ljudskim pravima, treba da bude upoznata sa porastom nasilja na Kosovu i Metohiji od strane Albanaca prema Srbima. Nabrajajući skorašnje incidente, pitala sam članove Skupštine da li misle na te tenzije i da ih nisam čula kao velike borce za ljudska prava, da su osudili napade na Srbe. Srbija je posvećena dijalogu, ali Priština mora da poštuje sve potpisane sporazume. Najvažnije, uspostavljanje ZSO kao i da se spreče etnički napadi na Srbe. Ili im je možda cilj konačno istrebljenje Srba sa KiM?! Poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta je ključno za mir. Živela Srbija!” rekla je Pilja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare