RAZGOVARAĆEMO O SARADNJI SRBIJE I EU U OBLASTI TRANSPORTA! Vesić sutra u Briselu 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić boravi sutra u zvaničnoj poseti Evropskoj komisiji u Briselu

Vesića će primiti komesarka za transport Adina-Joana Valean i komesar za proširenje EU Oliver Varhei.

Ministar Vesić je pre puta u Brisel rekao da će komesarima razgovarati o saradnji Srbije i EU u oblasti transporta.

 Srbija je zemlja kandidat za članstvo u EU ali kada je transport u pitanju mi smo deo evropskih transportnih koridora. Ne postoji oblast u kojoj smo više povezani sa EU od transporta i to nije samo interes Beograda već i Brisela. Vreme je da nas EU u sektoru transporta tretira kao zemlju članicu – rekao je Vesić.

On je rekao da će Evropska unija uskoro Srbiji najveći ikada dati grant od 600 miliona evra za izgradnju brze pruge Beograd – Niš. 

– Zahvalni smo Evropskoj uniji na grantu za izgradnju brze pruge Beograd – Niš kao i za grantove za pruge Stalać – Đunis, Niš – Brestovac, Paraćin – Međurovo kao i za autoput Niš – Merdare. Srbija očekuje više pomoći i investicija od EU i to ću reći svojim sagovornicima. Srbija kao najveća i najznačajnija zemlja Balkana to zaslužuje– rekao je Vesić. 

Pored ministra Vesića u delegaciji Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture nalaze se državni sekretar zadužen za evropske integracije Vladimir Džamić i pomoćnica ministra zadužena za međunarodnu politiku i saradnju sa međunarodnim organizacija Tanja Popović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare