PETKOVIĆ POSETIO RANJENOG MILJANA: Pucali su na njega samo zato što je Srbin, međunarodna zajednica mora da reaguje! (VIDEO)

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković posetio je u kraljevačkoj bolnici Miljana Delevića, koga su juče na Bistričkom mostu ranili pripadnici ROSU i izjavio da je Delević primio metak samo zato što je Srbin, te pozvao međunarodnu zajednicu da reguje, jer je taj metak mogao biti koban po njegov život.

Poručio je da pripadnici ROSU nemaju šta da traže na severu južne srpske pokrajne i da su na toj teritoriji rasporedili svoje punktove samo da bi maltretirali i terorisali srpski narod.Istakao je da mu je ranjeni Delević danas lično potvrdio da je kosovska policija juče oprva pucala.

„Kada pogledate auto videćete da je on izrešetan sa zadnje strane i da je zapravo kosovska policija prva krenula u napad sa namerom da bukvalno ubije Miljana i Dušana. To mi je sada i Miljan potvrdio“, rekao je Petković.

Direktor kancelarije za KiM naveo je da postoji i snimak sa bezbednosnih kamera koje je instalirala upravo kosovska policija, pa naglasio da da taj snimak treba da pokažu, a ne „da nastavlju sa propagandom, želeći da prikriju istinu da kosovska policija svakodnevno maltretira srpski narod na severu Kosova“.

Istakao je da nije zadatak kosovske policije da napadaju i pucaju na srpsku decu i da maltretiraju srpski narod ni na jugu, ni na severu Kosova.

„Njihov zadatak nije da puštaju krv srpskom narodu, oni nemaju bukvalno šta da traže na severu Kosova i Metohije“, kaže Petković, prenosi Kurir.

Smatra da je jučerašnja situacija mnogo više od provokacije i da je metak koji je primio Miljan Delević mogao biti koban po njega.Zahvalio se direktoru bolnice i gradonačeniku Kraljeva na ukazanoj pomoći pvređenom momku i dodao će Delević biti prebačen na VMA.

Ocenio je da je ovaj nemili dogadjaj poslednje upozorenje medjunarodnoj zajednici da će neko od bahatosti Aljbina Kurtija i pripadnika ROSU da strada.

Naveo je da su ROSU postavili punkt na Bistričkom mostu i na putu ka Brnjaku, gde maltretiraju srpski narod, drže ljude po nekoliko sati, pretresaju i skidaju ih do gole kože.

„To rade ne bi li predstavili kako Kurti ima moć na severu KiM i kako oni vladaju na toj treitoriji. Ni po jednom sporazumu oni nemaju šta da traže na severu južne srpske pokrajne“, ponovio je direktor kancelčarije za KiM.

Poručio je da medjunarodna zajednica mora da reaguje i da zaustavi „ovo zlo koje dolazi iz Prištine“ jer to je jedini način da sačuvamo mir i živote naših ljudi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare