VLADA SE UKLJUČILA U SLUČAJ ANE VOLŠ Majka Milanka uputila molbu, MSP hitno reagovalo: Evo šta se traži od američkih organa

Milanka Ljubičić, majka najverovatnije ubijene Srpkinje Ane Volš, bila je danas na razgovoru u Ministarstvu spoljnjih poslova koje će se na njenu molbu uključiti u slučaj kako bi pribavila podatke od američkih nadležnih organa.

Kako „Blic“ prenosi, Milanka se MSP obratila sa molbom da u njeno ima zatraže određena dokumenta kako bi mogla da reguliše „statusna pitanja“ svoje ćerka.

Prema rečima same Milanke Ljubičić, ona se sastala sa ljudima iz MSP kojima je dala svoje i Anine lične podatke, nakon čega su oni uputili zamolnicu kojom će zatražiti od SAD da Aninu majku od sada zvanično obaveštavaju o potrazi i istrazi nestanka njene ćerke.

– Oni će me zvati i javljati mi sve. Biću sa njima u češćem kontaktu i sada ću dobijati zvanične informacije. Više neću da čitam ništa, verovaću samo njima, jer sve ovo do sada me je mnogo nasekiralo. Ja 21 dan nisam dobila nikakvo zvanično obaveštenje o nestanku moje Ane – kaže Milanka za „Blic“ nakon sastanka u MSP.

Kako nezvanično saznajemo, MSP je na Milankinu molbu i uz njen pristanak poslalo hitan dopis Ambasadi Srbije u Njujorku da se hitno obrate američkim nadležnim organima i pribave zatražene informacije na zahtev majke Ane Volš.

Milanka Ljubičić, nezvanično saznajemo, zatražila je zvanični izveštaj nadležnih policijskih organa u vezi sa nestankom svoje ćerke i sve druge informacije tim povodom, presudu o razvodu braka sa bivišim mužem, izvod iz matične knjige venčanih o braku Ane i Brajana Volša kao i izvod iz matične knjige rođenih za njihovo troje maloletne dece.

MSP od početka pomno prati sve u vezi sa slučajem nestanka Ane Volš, ali se nisu ranije aktivno uključili budući da se nisu mogli obratiti organima bez prethodog obraćanja najbližih srodnika Ane Volš, kao i činjenice da je istraga i dalje u toku.

Kako dalje nezvanično saznajemo, iz MSP su izrazili zabrinutost i za sudbinu troje maloletne dece Ane Volš i izrazili spremnost za pružanje eventualne pomoći i podrške u vezi sa rešavanjem pitanja starateljstva dece na najbolji mogući način.

Do sada MSP kao ni Ambasada Srbije u SAD nisu kontaktirani od strane američkih organa budući da Ana Volš ima dvojno državljanstvo, odnosno da je tamošnji organi tretiraju kao američku državljanku.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare