„NIŠTA LEPO SE NAMA NE NUDI, A OČEKUJU SE TEŠKE ODLUKE“ Oglasio se ministar Vučević nakon posete velike petorke

MINISTAR odbrane Miloš Vučević rekao je da međunarodni posrednici u jučerašnjem razgovoru sa predsednikom Vučićem, ne samo da su ponovili francusko-nemačku platformu za dalji razgovor, već i da je predsednik naveo da su mu predočene konsekvence neprihvatanja predloga sporazuma. 

– Ništa se tu nama lepo ne nudi, a očekuju se teške odluke – poručio je Vučević.

– To što je predočeno predsedniku, tako sam razumeo i u jučerašnjem razgovoru kojem sam prisustvovao, predsednik je patrijarha i veći broj arhijereja Srpske pravoslavne crkve obavestio o nekim informacijama ili onome što je tada bilo aktuelno u tom trenutku, u toku jučerašnjeg dana, nije ništa što je prijatno ili milozvučno za građane Srbije, tako da su veliki izazovi pred nama. Ništa se tu nama lepo ne nudi, a očekuju se teške odluke, kako oni vide da treba da bude koncipirano u smislu formulisanja tog sporazuma sa nekim perspektivama koje bi trebalo da nas uvere da nas čeka bolja budućnost – istakao je Vučević.

Drugi pišu

Ponovio je da nisu čuli ništa što je preterano dobro, ali i da to ne znači da smo „nešto predali ili odustali“.

Na pitanje da li je na stolu bilo ultimatuma, Vučević je naveo da je predsednik vrlo precizno rekao da mu je predočeno i da je dobio podatke i informacije šta može da se desi ako Srbija ne bude dovoljno kooperativna.

– Pretpostavljam da su na sto stavili političke i ekonomske konsekvence za Srbiju, negativne. Da se samo razumemo, oni imaju cilj da Prištinu, ako ne priznamo zvanično kao nezavisnu teritoriju, odnosno ono što oni definišu kao Kosovo, a mi kao pokrajinu Kosovo i Metohija, u najmanju ruku dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama. To je neki proces koji bi trebalo da bude završen kako vide predstavnici koji su juče bili u poseti Beogradu – rekao je Vučević.

Dodao je da je dobro što smo od jučerašnjih gostiju u razgovorima sa predsednikom Vučićem čuli da nijedna strana i međunarodna zajednica ne vide da je zamrznuti konflikt nešto što bi trebalo da traje neograničeno, a i da smo posle deset godina ponovo čuli da bi Zajednica srpskih opština nešto što mora da bude formirano.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare