LIM U OPADANJU, IBAR U STAGNACIJI: Dežurne službe i dalje na terenu 

VANREDNA situacija je zbog poplava proglašena u Leposaviću, Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu, Tutinu, Kuršumliji i Prokuplju.

Na Limu kod Prijepolja vodostaj je u opadanju i u narednih 12 sati nalaziće se iznad granice vanredne odbrane od poplava, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Na Savi kod Šapca vodostaj će 22. januara dostići i prevazići granicu vanredne odbrane od poplava, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

Drugi pišu

Na Ibru kod Raške vodostaj je u stagnaciji sa tendencijom manjeg opadanja i narednih 12 sati će se nalaziti iznad granice vanredne odbrane od poplava.

Na Toplici kod Doljevca i Južnoj Moravi kod Mojsinja tokom 20. i 21. januara vodostaji će se približiti granicama redovne odbrane od poplava.

Na Neri kod Kusića vodostaj će tokom 20./21. januara dostići granicu redovne odbrane od poplava.

Od sinoć vodu imaju građani u centru Kuršumlije, a u toku dana očekuje se i u ostalim naseljima. Potvrdu o ispravnosti vode za piće dali su nadležni iz Zavoda za javno zdravlje Niš.

Najveću štetu od poplava u Topličkom kraju pretrpela je poljoprivreda. Pod vodom je više od sto hektara oranica i voćnjaka, a narednih dana komisije će utvrditi razmere pričinjene štete.

Sve službe još dežuraju na terenu.

U Opštini Brus gde je zbog poplava proglašena vanredna situacija, jutros je stabilno. Toplička, Graševačka i reka Rasina povukle su se u korita, kiša je prešla u sneg.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare