UZIMALI SMO TO KAO SLATKIŠE, MOLIM BOGA ZA ZDRAVLJE! Strah se širi Italijom! Fudbaleri strepe posle smrti Mihajlovića i Vijalija

Strah u Italiji se širi nakon smrti Siniše Mihajlovića i Đanluke Vijalija i izjava o korišćenim supstancama u italijanskom fudbalu.

Dino Bađo, nekadašnji fudbaler Juventusa, priznao je da je uplašen zbog toga što ne zna šta sve sadrže supstance koje je i on koristio tokom igračke karijere i pita se da li su možda te supstance uticale na zdravlje fudbalera nakon što završe sa igranjem fudbala.

Tema se proširila, o njoj je pričao i Rumun, Florin Radočaju, koji je u Italiji igrao za nekoliko klubova, a oglasio se i Masimo Brambati, nekadašnji defanzivac Barija, Torina i Palerma.

Brambati je govorio o uzimanju supstanci tokom igračke karijere. On je poručio da je pokušao da skrene pažnju na doping, ali da je brzo bio „ućutkan“, prenosi Kurir.

„I ja sam uplašen, ali pre 20 godina, kada sam progovorio da sumnjam na doping u olimpijskoj reprezentaciji, dobio sam pismo od Fudbalskog saveza Italije u kojem su mi otvoreno pretili. U društvu nekih čija imena neću pomenuti uzimao sam Mikoren tablete kao slatkiše. Tada to nije bilo zabranjeno, ali posle je i te kako bilo zabranjeno. Takođe sam uzimao i Anemin, supstancu koja nije bila doping, ali čije sam efekte osećao. Nisam osećao umor, bio mi je ubrzan rad srca i imao sam bolje reflekse“, rekao je Brambati, prenela „La Republika„.

On je poručio i da je uplašen za svoje zdravlje.

„Imao sam 20 godina i tada su mi govorili da ću imati bolji učinak na terenu, čak je bilo i trenera koji su se naljutili ako ne pristaneš da uzmeš ono što ti daju. Danas, kada čujem šta se dešava igračima iz mog perioda, pomolim se Bogu za zdravlje“, zaključio je Italijan.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare