ŠPANSKA POLICIJA ZAPLENILA BROD SA 4,5 TONE KOKAINA: Procenjena vrednost robe 180 miliona evra

Španske vlasti zaplenile su kod Kanarskih ostrva 4,5 tone kokaina, procenjene vrednosti 180 miliona evra, na teretnom brodu koji je plovio iz Brazila za Letoniju, prenosi Kurir.

Brod „Blum“ grčke kompanije presretnut je 360 kilometara od luke Santa Kruz, navodi se u izveštajima međunarodne pomorske štampe, prenosi grčki Katimerini.

Međunarodna baza podataka o transportu navodi da je „Blum“ jedino plovilo kompanije „Rentur čartering“ sa sedištem u Grčkoj, navodi Katimerini.

Brod koji je plovio pod zastavom Togoa je, navodno, koristio ometače praćenja, a poslednji put je preneo signal 17. januara.

„Blum“ je isplovio iz luke Santos u Brazilu 20. decembra. Njegovo odredište bila je Riga u Letoniji.

Španska policija je primetila da je ovaj brod, koji je prevozio 200 tona kafe, što je dosta ispod stvarnog kapaciteta broda.

tokom racije primećene su neke kutije koje se inače koriste tokom šverca kokaina.

Španska policija navodi da je u akciji uhapšeno 15 članova posade.

Agenti španskog carinskog broda zaplenili su teretni brod i odvezli ga na Tenerife.

Prema dostupnim informacijama, usledila je opsežna bezbednosna operacija vojnih i civilnih vlasti u kojoj su učestvovali i ronioci, a trajala je više od pet sati.

Vrednost droge se procenjuje na 180.000.000 evra.

Informacije koje su do sada zvanično objavljene ne govore šta se dogodilo sa posadom, ali neki izveštaji u Španiji tvrde da je posada uhapšena, navodi grčki portal.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare