PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U BRUSU: Evakuisano deset domaćinstava iz najugroženijeg područja, poplavljeno preko 200 stambenih objekata

Štab za vanredne situacije opštine Brus je , nakon analize stanja na terenu, usled obilnih padavina. proglasio vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine. Velike padavine izazvale su nagli porast reka Graševke i Rasine

Predsednica Opštine Brus Valentina Milosavljević je izjavila da će šteta, prema prvim procenama, prevazići 10 posto od ukupnog budžeta opštine.

– Poplavljeni su brojni stambeni i poslovni objekti, za sada je preko 200 stambenih objekata je poplavljeno, odnešene su brane i zaustavljen je saobraćaj usled odnošenja mostova, i usled opasnosti prelaska preko psotojećih mostova i duž koridora na državnom puitu i na lokalnim putevima – izjavila je ona, prenosi Informer.

– Lokalna samouprava Brus zatražila je omoć Vlade i nadležnih republičkih ministarstava,a na sanaciji štetge i sprečavanju daljih poplava u Brusu angažovana su sva raspoloživa sredstva.

Informer nezvanično saznaje da je iz najugroženijeg područja evakuisano deset domaćinstava,a u poplavi se našla i velika Hladnjača Vino Župe na ulazu u ovu potpkopaoničku opštinu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare