AMERIKA SE NIŠTA NE PITA! Erdogan rešen da „POČISTI“ KURDE u Siriji, operacija može početi SVAKOG ČASA, Asad ih PUŠTA NIZ VODU?!

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je da Turska nije dobila nikakve uslove od Vašingtona povodom planirane kopnene operacije Ankare u severnoj Siriji

„Održali smo sastanke na različitim nivoima. Nismo dobili nikakve uslove“, rekao je Čavušoglu, odgovarajući na pitanje novinara da li su pred Tursku postavljeni uslovi za operaciju u Siriji, kako bi SAD odobrile prodaju 40 borbenih aviona F-16 Ankari, preneo je TASS. 

Šef turske diplomatije sastao se juče sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom u Vašingtonu na kojem se razgovaralo o kupovini američkih borbenih aviona F-16 „u skladu sa zajedničkim strateškim interesima“.

Ranije je portparol predsednika Turske Ibrahim Kalin rekao da je Ankara spremna za novu vojnu operaciju na severu Sirije, koja može da počne svakog trenutka. 

Prisustvo turskih snaga u pograničnom području Sirije, koje tamo izvode operacije protiv kurdskih formacija, Damask je više puta nazvao nezakonitim i pozvao Ankaru da povuče svoje trupe. 

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena obavestila je Kongres o mogućoj prodaji aviona F-16 Turskoj, što bi moglo da pomogne u ubeđivanju turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da odobri prijem Švedske i Finske u NATO, navodi TASS.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare