UDARNA VEST! Čović teško optužio Zorana Savića: Тužaka nas Evroligi, to smo saznali od drugih klubova!

Predsednik Crvene Zvezde Nebojša Čović oglasio se povodom trenutne situacije i napao sportskog direktora KK Partizan, Zorana Savića. 

– Pojavilo se nešto što je odvratno. Zoran Savić tužaka Zvezdu u Evroligi. Time pokušava da troši našu energiju. Neće da je troši. Mi smo napravili određeni propust. Ništa lažno nismo prezentirali nego sporazume da će naše obaveze da budu izmirene do 30. decembra, što je Zvezda i uradila. Nema kluba u Evroligi kojeg ne možemo da pobedimo i nema kluba koji ne duguje. Kako može da te ne alizira komisija ako duguješ sedam miliona evra za porez. Nas tužaka Zoran Savić oko Kampaca i Topića – rekao je Čović na TV Hepi i dodao:

– Nama to javljaju klubovi iz Evrolige, nama – upravi i stručnom štabu. Mi ćutimo, kakav je to pristup… Tek mi je juče postalo jasno kad sam video kako Glikman objašnjava amnestiju. Neću da gubim energiju, pogrešili smo, plaćamo svoju grešku, tražimo samo da budu isti prema svim klubovima i čekamo 28. februar,prenosi Sportal.

Od marta, Kampaco će igrati Evroligu.

– Imamo još šest utakmica koje Kampaco neće moći da igra u Evroligi, vraćaju nam se igrači polako iz povreda. Biće bolje kada budemo seli i popričali sa nekim čelnim ljudima iz Evrolige. Kada nas budu upoznali i popričali sa mnom, mislim da će da im bude jasno da su u zabludi u odnosu na ono kako nas pojedinci opanjkvaju. Sve se radi da se Zvezda skine sa prvog mesta. To nije nikakav problem, ali na terenu, sportski.

Šta propušta Kampaco?

Pre svega, ekipu sa Malog Kalemegdana očekuje susret u Kaunasu, gde će crveno-beli protiv „omraženog“ Žalgirisa tražiti nastavak serije dobrih igara i pobedu koja bi potencijalno mogla da ih „ugura“ u mesto koje vodi u Top 8. Ipak, to je samo početak, a nešto što zasigurno najviše boli sve pristalice ekipe sa Malog Kalemegdana jeste činjenica da Kampaco neće moći da prisustvuje novom večitom derbiju u Evroligi, u kom će 27. januara domaćin biti ekipa Duška Ivanovića. Potom sledi duplo kolo Evrolige, gde će Zvezda putovati u Italiju, na megdane milanskoj Olimpiji i Virtusu iz Bolonje. 

U pitanju su takođe mečevi od izuzetnog značaja, koji direktno mogu da kroje sudbinu o ulasku među osam najboljih ekipa. Gostovanje Makabiju devetog februara pretposlednja je utakmica u elitnom takmičenju na kojoj Kampaco neće moći da nastupi, a olakšavajuća okolnost za Crvenu zvezdu mogli bi da budu nacionalni kupovi, koji će u celoj Evropi „ukrasti“ nekoliko dana, koji mogu da budu izuzetno dragoceni aktuelnom šampionu ABA lige. Potom, slede dva duela sa nemačkim klubovima. Crveno-beli će prvo na svom terenu dočekati berlinsku Albu, 24. februara, a prvi meč na kom bi omaleni Argentinac mogao da se nađe u sastavu jeste gostovanje minhenskom Bajernu!

Kada sve stavimo na papir, Crvena zvezda još šest mečeva u Evroligi neće moći da računa na Fakunda Kampaca. Ukoliko debituje protiv Bajerna, izvanredni organizator igre odigraće za ekipu sa Malog Kalemegdana poslednjih devet mečeva u ligaškom formatu, koji bi ujedno mogli da budu i oni najbitniji u borbi za plasman u Top 8.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare