SNEŽNA OLUJA BESNI IZNAD SARAJEVA! Palo više od pola metra snega, nevereme se PRIBLIŽAVA Srbiji! 

Formiraće se snežni pokrivač od 20 ak santimetra, a Srbija će zabeleti za vikend.

Snežna oluja sa grmljavinom besni na planinama iznad Sarajeva, palo preko pola metra snega
Bjelašnica je planina 20 ak kilometara jugozapadno od Sarajeva Visoka je preko 2000 metara i na njoj obilni sneg pada od utorka i često je praćen jakom grmljavinom, a već je palo preko pola metra snega i njegova visina ove večeri iznosi 70 cm.

Sneg sa grmljavinom praćen je olujnim južnim vetrom. Obilni sneg sa grmljavinom očekuje se i tokom noći i jutra, uz dodatnih 20-30 cm snega. Temperatura će biti od -3 do 0°C. Od petka sledi zahlađenje, uz pad temperature na ispod -15°C, uz dodatnih 30 cm snega, piše Informer.

Tada će se snežna granica spustiti i do samog centra Sarajeva i očekuje se da se formira snežni pokrivač od 20 ak cm.

I dok na planinama iznad Sarajeva besni grmljavinska oluja sa snegom, u Sarajevu pada jaka kiša, a temperatura je 9°C. Obilne padavine uslovljavaju nagli rast tokova na području celog Sarajevam uz opasnost od poplava i bujica, a višemetarski porast beleže i Miljacka i reka Bosna. Najkritčnije sa poplavama za sada je u Konjicu i u Goraždu.

U Srbiji za vikend sneg i formiranje snežnog pokrivača i u nižim predelima. 

Tokom vikenda u brdsko-planinskim predelima Srbije očekuje se povećanje snežnog pokrivača za 10 do 30 cm, a snežni pokrivač od 5 do 20 cm formiraće se i u nižim predelima, dok će se manji pokrivač formirati samo u Vojvodini i na području Beograda, a na području nižih predela istočne Srbije će u potpunosti zbog kiše izostati.

Nakon današnjih 20°C, zahlađenje će već sutra zahvatiti severozapad Srbije, a do petka celu Srbiju, tako da se tokom vikenda očekuje vreme nalik januaru i prava zimska situacija

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare