Ovo je tašna koju je Ana imala kada je nestala: Ona je jedan od dokaza nađenih na deponiji

Među brojnim dokazima koje je tužilaštvo iznelo danas u optužbi Brajana Volša za ubistvo nestale Srpkinje Ane Volš, nalazi se i torba marke Prada, prenosi Telegraf.

Među dokazima su i Anin DNK, kao i Brajanov pronađen na deponiji u blizini kuće njegove majke, kao i 10 torbi u kojima su bili predmeti sa krvlju.

Njihov DNK pronađen je na krvlju umrljanoj odeći, zajedno sa Hanter čizmama i Prada torbicom za koju je rekao da je nosila kada je nestala.

Aninu fotografiju sa tom tašnom objavio je juče njen prijatelj Abdula Almutari, koji se na društvenim mrežama oprostio od, kako je rekao, svoje najbolje prijateljice nakon što je saznao da je njen suprug optužen za njeno ubistvo.

Da podsetimo, Brajan Volš se izjasnio da nije kriv, a novo saslušanje zakazano je za 9. februar.

Volš je optužen da je na smrt pretukao suprugu Anu u podrumu njihove kuće u Kohasetu u Masačusetsu 1. januara u ranim jutarnjim satima, da je njeno telo zatim raskomadao i oslobodio ga se.

Tužilaštvo je navelo da je pronađeno 10 torbi u kojima su bili predmeti sa krvlju. DNK testiranje je povezalo krv i tkivo sa njom.

„Neke kese koje je Volš bacio spaljene su pre nego što su pronađene, ali torbe na deponiji Pibodi imale su testeru za nož, sekiru, umrljani tepih, odelo“, rekla je tužiteljka.

U danima koji su usledili, tužioci kažu da je koristio iPad njihovog sina i na Guglu pretraživao rečenice poput „Deset načina da se raskomada telo“, „Da li soda bikarbona čini da telo dobro miriše?“, „Koliko dugo se neko vodi kao nestao pre nego što možete da ga nasledite?“, „Da li neko može biti optužen za ubistvo ako nema tela?“ „Kako ukloniti krv iz drvenog poda?“, „Šta se dešava ako se telo stavi u amonijak?“ i drugo.

Takođe, 27. decembra je tražio na Guglu odgovor na pitanje „Koji je najbolji dan za razvod“.

U okviru istrage, policajci su primetili Volšov automobil „volvo“ sa spuštenim sedištima i plastičnom folijom preko njih. U automobilu su kasnije pronađeni tragovi krvi, rekli su zvaničnici.

Navodi se da je Volš nakon Aninog nestanka otišao u prodavnicu i kupovao peškire, prostirku za kupanje kao i sredstva za čišćenje.

Sudija je naložio Volšu da ostane u pritvoru beze prava na kauciju do sledečeg pojavljivanja na sudu.

Ani se gubi svaki trag 1. januara a njen nestanak je prvi prijavio njen poslodavac iz Vašingtona, firma Tišman Spajer, nakon što se Beograđanka nije pojavila na poslu.

Time su opovrgnuti izveštaji da su nestanak istovremeno prijavili njen suprug Brajan i ta firma 4. januara.

Policija koja je tragala za Anom, majkom tri sina iz Masačusetsa, poreklom iz Beograda, otkrila je krv i oštećen nož u podrumu porodične kuće u Kohasetu, dok su sa deponije izolovani biološki dokazi.

Njen suprug Brajan Volš uhapšen je prošle nedelje zbog ometanja istrage i određena mu je kaucija od 500.000 dolara.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare