Liu He: Svi moramo raditi na očuvanju pravednog međunarodnog ekonomskog poretka

Kineski potpredsednik Liu He u utorak je izjavio da svi moraju raditi na očuvanju pravednog međunarodnog ekonomskog poretka, pozivajući na održavanje pravog principa i efikasnog međunarodnog ekonomskog poretka kako bi zajedno odgovorili na globalne izazove.

Liu je to rekao na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma 2023.u Davosu, u Švajcarskoj. “Vlada ima ključnu ulogu po glavnim pitanjima, uprkos privremenom otporu i nekim zastojima”, rekao je Liu, pozivajući se na hrabrost da se podrži istina i zakon ekonomije, i pragmatično rešavaju pitanja.

Liu je rekao da treba pojačati saradnju u međunarodnoj makropolitici i postići dobru ravnotežu između inflacije i rasta. Liu je rekao da sve strana treba da vode više računa o negativnom efektu prelivanja u velikim zemljama na tržištima u razvoju i zemljama u razvoju kako bi izbegli finansijski rizici.

Kina je spremna da sarađuje sa svim stranama kako bi pronašla rešenje za pitanja duga nekih zemalja u razvoju, rekao je on.

Većina zemalja na svetu je svesna hitnosti upravljanja klimom, rekao je Liu, pozivajući na potrebu za zajedničkim akcijama.

Kina će implementirati svoje obaveze prema međunarodnoj zajednici, i promovisati globalnu saradnju protiv klimatskih promena, raditi s drugim zemljama na rešavanje ozbiljnih izazova klimatskih promena i izgraditi zajednicu sa zajedničkom budućnosti čovečanstva, rekao je Liu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare