ULETELI SU SA FANTOMKAMA I KRENULI DA NAM UZMU ZASTAVU: Trener FK „Zvezdara“ otkrio šta se desilo tokom napada huligana u Sarajevu

Mali fudbaleri Fudbalskog kluba „Zvezdara”, koji su učestvovali na međunarodnom fudbalskom turniru u Sarajevu i njihovi roditelji, vratili su se u Beograd. Oni su uprkos incidentima osvojili dve medalje.

Tim koji čine deca rođena 2012. godine osvojio je bronzu, dok su dve godine stariji dečaci osvojili srebrnu medalju.

Zbog napada na roditelje mladih fudbalera u hotelu na Ilidži uhapšeno je 10 osoba, a istraga se nastavlja.Uhapšeni se sumnjiče za nasilničko ponašanje, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a, a svi uhapšeni su iz Sarajeva i imaju između 20 i 28 godina.

Huligani su u subotu ušli u hol i napali suzavcem grupu roditelja mladih fudbalera iz Beograda. U pokušaju da im otmu zastavu, na kojoj ćirilicom piše „Zvezdara”, jedna osoba je zadobila i povrede nožem, ali joj je pomoć brzo ukazana i nema težih povreda.

Izjava organizatora turnira

Organizatori internacionalnog turnira za decu u malom fudbalu „Šampion Junior Kup“ izjavili su da je u slucaju skandiranja „Ubij, ubij Srbina“ekspresnom rekakcijom trenera i osoblja iz ekipe iz Splita ono zaustavljeno.

A da se drugi slucaj povodom zastave FK Zvezdara koja je isprovocirala huligane zbog naziva, cirilice i boja podsetivsi ih na zastavu kluba sa Marakane, doveo do medjusobnog koskanja i napada na roditelje dece.

Miloš Nikolić, trener FK Zvezdara, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije povodom incidenta u Sarajevu.

On se najpre dotakao samog uspeha mladih fudbalera i naveo da je to sada najbitnije.

– Mi smo krenuli sa ciljem da osvojimo 1 pehar, ali smo na kraju osvojili 2 pehara i titulu najboljeg golmana. Ovo što se dogodilo, dogodilo se. Maloumnih 10 do 15 navijača koji su ušli, pokušali su da nam otmu zastavu. Roditelji su pokušali da odbrane to, a onda je nastala opšta tuča i upalili su baklje – istakao je Nikolić.

Kako navodi ni jedno dete nije videlo incident, međutim, napad navijača nije imao povoda jer je zastava svakako bila spakovana.

– Utakmica je bila završena, tako da sam ja kao trener poveo decu u sobu. Oni nisu bili prisutni tu. Ni jedno naše dete nije bilo povređeno, niti videlo šta se desilo– rekao je Nikolić i dodao:

– Oni su uleteli sa fantomkama i krenuli da uzmu tu zastavu koja je već bila spakovana u ranac. Znači nije bila vidljiva, niti ima neko srpsko obeležje niti nekakve provokacije. To je zastava koju smo mi nosili kada smo bili u prvoj ligi i poslednjoj ligi. To je zastava na kojoj piše Zvezdara i na kojoj je cvet, koji je grb našeg kluba.

Osvrnuo se i na zdravstveno stanje jednog od roditelja koji je zadobio povrede nožem.

– On je sada dobro, vratio se sa nama autobusom. Bilo mu je ponuđeno da se vrati avionom, ali je hteo da ostane sa nama – rekao je Nikolić, prenosi Kurir.

Voditeljka Olja Lazarević je navela da su mediji prenosili da su i deca i roditelji imali obezbeđenje. Potom je upitala trenera Nikolića da li je to zaista bilo tako.

– Pa bilo je nakon incidenta. Pre incidenta bilo je par ljudi sa natpisom obezbeđenje kako šetaju po hotelu, ali nisu pružili nikakvu zaštitu – rekao je Nikolić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare