UDARNA VEST! MILO PRAO PARE ZA KOZA NOSTRU! Hapšenje poslednjeg italijanskog „kuma“ otkrilo mračnu istinu o Đukanoviću i njegovom bratu!

Mateo Mesina Denaro, šef italijanske Koza nostre, koji je uhapšen pre dva dana u Palermu i to posle 30 godina skrivanja, imao je pipke svuda po svetu, a u pranju para pomagao mu je čak i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, pokazuju podaci do kojih su došli italijanski istražitelji!

Naime, imena Mila Đukanovića i njegovog brata Aca, kako piše Republika, pominju se u dokumentu suda iz Palerma u vezi sa postupkom koji se vodi protiv Rezarta Tačija, albanskog naftnog tajkuna, i još nekoliko italijanskih državljana, zbog sumnje da su pronevereli više od 20 miliona evra za potrebe Koza nostre.

Rezarto Tači je poznat po poslovanju u naftnoj industriji, smatran je najbogatijim čovekom u Albaniji, a jedno vreme bio je i vlasnik italijanskog fudbalskog kluma Parma.

Pregovarao je čak i o kupovini fudbalskog kluba Milan, u vreme dok je njegov vlasnik bio Silvio Berluskoni. U predmetu koji se bavi slučajem albanskog tajkuna, svedok je podelio sa sudom svoj razgovor sa Milom Đukanovićem u kom se spominju planovi o ulaganju u Prvu banku Crne Gore, u kojoj je najveći pojedinačni vlasnik Aca Đukanovića. 

Dokument suda u Palermu objavio je albanski novinar Timi Samardžiu u emisiji „Zona Zero“ na Top News TV, ističući da se iz njih jasno vidi transfer velike količine novca za potrebe mafijaške organizacije Koza nostra.

Razgovori koji su snimljeni u junu 2021. godine dokazuju da je Tači bio u kontaktu sa braćom Đukanović. U jednom od njih, on nepoznatoj osobi govori da će im se isplatiti ukoliko otvore račun u „predsednikovoj banci“, misleći na Prvu banku Crne Gore. 

Daniele Čestagali, jedan od osumnjičenih u ovom postupku svedočio je na sudu o razgovoru koji je vodio sa Tačijem.

– Nisam ti odgovarao jer me je zvao on, dobili smo poziv od predsednika Crne Gore. Račun je otvoren u njegovoj banci, tako će predsednik dugovati uslugu. Tači je zvao predsednikovog brata (Aco Đukanović prim.aut.), posle dva minuta je i predsednik zvao i rekao – donesi ih ovde, ostavi ih tamo, jer tako kapitalizuješ mene, a ja ti sve pokrivam –  ispričao je Čestagali.

Podsetimo, Denaro je uhapšen tokom posete jednoj privatnoj klinici u Palermu, u kojoj je primao terapiju. Policija je već neko vreme imala informacije o njegovom kretanju, ali se čekao pravi trenutak.

Akcijom, u kojoj je učestvovalo nekoliko stotina ljudi, rukovodili su tužilac iz Palerma Mauricio de Lusija i zamenik tužioca Paolo Gvido.

Italijanski mafijaš platio Milu izbore 30 miliona

O švercu preko Jadrana i mafijaškom udruživanju svedočio je i visokopozicionirani član italijanske mafije, pokajnik Benedeto Stano, koga je ispitivao tužilac Nikola Pjaćenti.
Stano je govorio pred nadležnima o svojim kontaktima u svetu sa važnim ličnostima i pomenuo i veze sa Milom Đukanovićem.

Prema njegovim rečima, Đukanović je pobedio na izborima zahvaljujući podmićivanju glasača za šta je on lično dao 30 miliona.

– Sada je nedodirljiv, ponovo je dobio izbore. Lično sam dao 30 miliona za izbore, da bi ga izabrali. U početku sam kontaktirao sa izvesnim Bobom, Milovim rođakom. On nije funkcioner, samo Milov rođak. Tamo, ako si Milov rođak niko ne sme da te takne – ispričao je ovaj mafijaš na sudu, kao i da je ranije proteran iz Crne Gore, a da mu je Đukanović obećao rešenje problema.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare