KURTI OTIMA SRPSKU ZEMLJU! OVO JE DOKUMENT KOSOVSKE VLADE: Prisvajaju zemljište u Leposaviću zbog infrastrukturnih projekata! 

Kosovska vlada je na današnjoj sednici usvojila odluku o proglašenju nepokretne imovine koja je neophodna za realizaciju „Infrastrukturnih projekata od javnog interesa“, katastarske oblasti Dren i Lešak u opštini Leposavić“, saopšteno je iz kabineta premijera Aljbina Kurtija.

U odluci kosovske vlade se navodi:

– Odobrava se proglašenje od posebnog javnog interesa nepokretnosti vlasnika i nosilaca interesa potrebnih za realizaciju „Infrastrukturnih projekata od javnog interesa“, katastarske zone: Dren i lešak, Opština Leposavić, prema tabelama prepisanim sa relevantnih katastarskih evidencija za nosioce nepokretnosti, njihov položaj u okviru projekta od javnog interesa kao i njihove površine, koje tabele su sastavni deo ove odluke. Odeljenje za eksproprijaciju (Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja i infrastrukture) u koordinaciji sa nadležnim ministarstvima dužno je da pokrene postupke eksproprijacije nepokretnosti u skladu sa Zakonom br. 03/L-139 o eksproprijaciji nepokretnosti sa izmenama i dopunama izvršenim Zakonom br. 03/L-205. Odeljenje za eksproprijaciju (Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja i infrastrukture) i Ministarstvo finansija, rada i transfera dužni su da sprovedu ovu odluku“.

Aljbin Kurti
foto: Printscreen

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da Kurti jednostranim potezima na štetu srpskog naroda ponovo izaziva krize. On je na Tviteru napisao da je o ovoj odluci Prištine obavestio relevantne ljude.

– Obavestio sam Miroslava Lajčaka i međunarodne predstavnike o odluci Prištine kojom otima srpsku zemlju u Leposaviću. Dobro znamo da je prošli put eksproprijacija vodila izgradnji nelegalnih baza. Kurti opet izaziva krize jednostranim potezima, na štetu srpskog naroda – rekao je Petković.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare