„ER SRBIJA“ IZBILA NA ZELENU GRANU: Ostvarila profit od 21 milion evra u 2022. Prvi put od korone imala pozitivan rezultat! 

„Er Srbija“ je u 2022. godini po prvi put od izbijanja pandemije korona virusa imala pozitivan neto i operativni rezultat gde je ostvarila profit od 21 milion evra, bez ijednog evra državnih subvencija.

Kako ističu iz te kompanije, dobar preliminarni finansijski rezultat ostvaren je zahvaljujući efikasnom poslovanju i sprovedenim merama konsolidacije poslovanja tokom pandemije, velikom povećanju mreže destinacija i rastu obima saobraćaja od oko 60 odsto u odnosu na prethodnu godinu, kao i opštem rastu tražnje do kojeg je došlo počev od proleća 2022. godine i popuštanju dotadašnjih mera ograničenja putovanja.

Iz domaće avio-kompanije ističu da je ovaj rezultat pravi pokazatelj sposobnosti kompanije da brzo reaguje i prepozna prilike za oporavak i rast.

– Taj rezultat dolazi posle dve izuzetno teške godine ne samo za našu kompaniju, već i za celokupan putnički avio-saobraćaj na globalnom nivou. – rekao je Jirži Marek, generalni direktor „Er Srbije“ i dodao da „Er Srbija u narednim danima namerava da objavi operativne rezultate poslovanja za 2022. godinu, ali da već sada može da se kaže da se srpska nacionalna avio-kompanija tokom prošle godine po broju putnika približila na svega dva odsto od rekordne pretpandemijske 2019, „što je jedan od najboljih rezultata za taj parametar na evropskom nivou.“

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare