PARNI VALJAK MELJE Neprijatna scena u Areni, košarkašu ispalo rame!

Košarkaši Partizana su od 18 časova dočekali ekipu skopskog MZT-a u meču 15. kola ABA lige.

PARTIZAN – MZT 54:34 ( 29:15, 25:19, U toku je poluvreme)

Na početku druge četvrtine dogodila se neprijatna scena u Areni, pošto je Kendriju Kuku prilikom pada na parket ispalo rame, nakon čega je uz bolnu grimasu napustio teren. Egzum svojim prvim poenima na meču zatvara prvu deonicu.

Nakon poraza od Makabija crno-beli su se brzo podigli i ubedljivom partijom protiv Baskonije se vratili na pobednički kolosek, a u istom stilu žele da nastave i u ABA ligi gde su nanizali četiri uzastopna trijumfa.

Večerašnji rival biće im poslednjeplasirani tim regionalnog šampionata, MZT iz Skoplja, koji u Beograd stiže u vrlo lošem raspoloženju, posle šest uzastopnih poraza.

Uoči meča

Ipak,trener Partizana Željko Obradović ne dozvoljava nikavo opuštanje i upozorava da bi mogla da usledi reakcija makedonskog tima nakon promene trenera.

– Ekipa MZT-a je pretrpela promene, pa je sad sa klupe predvodi srpski stručnjak Dragan Nikolić. – Drago nam je da ćemo videti Gagija Nikolića u Beogradu. Promena trenera i nekih članova ekipe je važna stvar i nešto što bitno utiče na igru. Ekipa izgleda drugačije i treba dobro da se pripremimo i odigramo još jedan dobar meč. Što se zdravstvene situacije tiče, svi su dobro – rekao je Obradović.

Izjvavu pred meč dao je i bek beogradskog tima Danilo Anđušić, koji je istakao da je pobeda protiv MZT-a imperativ.

– Očekuje nas još jedna utakmica na domaćem parketu i pobeda je imperativ. U nedelju imamo cilj da pripremimo utakmicu najbolje što možemo, a cilj je da nastavimo sa dobrim igrama, naročito u Jadranskoj ligi. Stalno napominemo koliko nam je to bitno, a ovakve utakmice nikada nisu lake za igranje – rekao je zamenik kapitena Anđušić i dodao: 

– Moramo da budemo maksimalno fokusirani da bismo pobedili i da što mirnije nastavimo takmičenje. Takođe, treba da se pripremimo i za veoma bitno gostovanje Valensiji u Evroligi.

Partizan ima skor 12-2 i prvoplasiran je na tabeli, dok je MZT poslednji, uz dosadašnji učinak 2-12.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare