U NAREDNIH SAT VREMENA KIŠA U OVOM DELU SRBIJE: Ovde je moguć i sneg! Evo kakvo nas vreme čeka sledeće nedelje

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i malo hladnije, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Pre podne na severu, a posle podne i u ostalim krajevima predviđa se prestanak padavina, zatim i postepeno razvedravanje sa severozapada. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni.

Jutarnja temperatura biće od minus jedan stepen do četiri, a najviša dnevna od pet do devet stepeni.

U Beogradu će danas biti pretežno oblačno i malo hladnije, ujutru i pre podne povremeno sa kišom, a posle podne prestanak padavina.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura biće od dva stepena do četiri, a najviša dnevna oko sedam stepeni.

Biometeorološke prilike uticaće relativno nepovolјno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti srčani bolesnici i astmatičari. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolјu i bolove u kostima.

Kiša u narednih sat vremena

„U naredna dva sata ponegde u Bačkoj slaba kiša. U planinskim predelima, nizijama i po kotlinama magla koja smanjuje vidlјivost na oko 200 m, lokalno i na 100 m“, najavio je RHMZ oko 7 časova ujutru, orenosi Kurir.

Vreme narednih dana

nedelju suvo sa sunčanim periodima i toplije od proseka. Ujutru će biti više oblaka na jugu i istoku Srbije, a krajem dana na severu Vojvodine naoblačenje. Vetar slab južni i jugoistočni, u košavskom području umeren, a u južnom Banatu popodne pojačan. Pritisak malo iznad normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 3°C, a maksimalna od 8°C u do 12°C. Uveče suvo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare