Vi ste zaslužili, a mi nismo?! Ispratili smo vas iz Beograda sa 44 razlike i 192 poena! Gde je naša A licenca?

Gospodine Maršale Glikmane, izvršni direktore Evrolige, da li ste gledali ?

Izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman rekao je da Monako zaslužuje A licencu Evrolige i najavio da će je i dobiti. 

Nije spominjao Crvenu zvezdu i Partizan, koji su taj isti Monako razbili u Beogradu. 

Da ne kažemo, obrukali i demolirali. 

Monako je hit Evrolige, a Glikman smatra da može doći i do stalne licence.

Bili su na prvom mestu pred gostovanje Zvezdi, a Ekip je pisao da će Monako dobiti sigurno mesto u Evroligi naredne sezone, pa je reagovao Glikman

 – – Reći da je mesto garantovano nije tehnički tačno. Ali, ja ću to istaći ovako, želimo da Monako nastavi da se razvija u Evroligi – istakao je Glikman koji se potom osvrnuo i situaciju s ekipom CSKA iz Moskve.

– Postoji 18 klubova, gde 13 ima stalne licence. Jedan od akcionara, CSKA, suspendovan je zbog rata u Ukrajini, što nam daje malo prostora. Pošto se CSKA neće vratiti do sledeće sezone, čak i ako niko ne zna šta se dešava u geopolitičkom smislu, ostanak Monaka ne bi trebalo da bude problem. Kada se CSKA reintegriše, biće komplikovanije. Kako god, za Monako bi najjednostavnije bilo da se kvalifikuje (plasira u TOP8) na osnovu svojih sportskih rezultata. Ali da budemo jasni: želimo Monako. Želimo da budu deo porodice Evrolige – rekao je Glikman.

Ako se plan sa Monakom ostvari, Evroliga će imati sigurnih 14 aktera Evrolige, a jedno mesto pripada osvajaču Evrokupa. Prošle godine je to bio Virtus.

Ostaje pitanje – šta će se desiti sa Zvezdom i Partizanom, ukoliko se ne plasiraju u top 8 fazu. Naime, jedno preostalo mesto (17. po redu) dolazi za šampiona ABA lige, dok će poslednje biti dodeljeno ekipi sa specijalnom pozivnicom, kao što je bio slučaj i ove sezone, piše Sportal.

Hajde sada da sagledamo situaciju. 

Crvena zvezda je u četvrtak uveče demolirala ekipu Saše Obradovića rezultatom 92:68. 

Prošli put kada su bili u Beogradu, slično su prošli, pošto ih je Partizan deklasirao rezultatom 100:80. 

Primili su 192 poena u Beogradu i otišli kući sa 44 razlike iz glavnog grada Srbije. Najmanje su poena dali ove sezone protiv Crvene zvezde. 

Možemo li postaviti pitanje: 

Gde je naša A licenca? 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare