PRELOMNA VEST! Hitno saopštenje ruskog ministarstva odbrane o Soledaru! 

Ruske snage preuzele su kontrolu nad Soledarom, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije

Kako se navodi, Soledar je pod kontrolom ruske vojske od sinoć, prenosi Interfaks. 

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su tokom oslobađanja Soledara uništile tri aviona i helikopter koji su pružali vatrenu podršku ukrajinskoj vojsci, dok je ruska PVO u području grada oborila devet projektila ispaljenih iz sistema „hajmars“, „oljha“ i „uragan“ u pravcu zauzetih uporišta.

Tokom oslobađanja Soledara jedinice ruskih Vazdušno-desantnih snaga izvele su prikriveni manevar napadajući položaje ukrajinskih trupa. Grad je bio blokiran sa severne i južne strane.

Samo u poslednja tri dana u Soledaru je likvidirano preko 700 ukrajinskih vojnika i preko 300 jedinica ukrajinskog oružja, navodi Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi Sputnjik.

Oslobađanje Soledara omogućava da se preseku putevi za snabdevanje ukrajinskih trupa u Artjomovsku i da se opkole preostale jedinice u gradu. 

„Soledar je zauzet zahvaljujući delovanju jurišne i vojne avijacije, raketnih snaga i artiljerije grupe ruskih snaga po protivniku. Kontinuirano su izvodili koncentrisane napade na položaje Oružanih snaga Ukrajine u gradu, sprečavajući prebacivanje rezervi, snabdevanje municijom, kao i pokušaje povlačenja protivnika na druge linije odbrane“, saopštilo je ministarstvo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare