NOVA HAPŠENJA SRBA NA KiM: Policija privela 2 srpska mladića u Klokotu i traga za trećim

Takozvana kosovska policija uhapsila je danas dvojicu kosovskih Srba Aleksandra S. (31) i Dejana M. (27)!

Policija je saopštila da su uhapšeni zbog „izazivanja opšte opasnosti“ nakon što su na Božić u Klokotu pucali iz vatrenog oružja. Za trećom osobom navodno umešanom u slučaj se traga.

– Trojica Srba identifikovani su na osnovu operativnih informacija i pregleda video snimaka sa kamera – saopštila je policija i dodala da je pretresla tri lokacije.

Dve automatske puške AK47 za koje policija sumnja da su korišćene tokom pucnjave nisu pronađene. Dvojici uhapšenih određeno je 48-časovno zadržavanje, a protiv njih će biti podnešena krivična prijava.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je večeras da su dvojica srpskih mladića Dejan M. (27) i Aleksandar S. (31) privedeni jer se tokom proslave Badnje večeri u porti crkve čulo nekoliko hitaca ispaljenih u vazduh.

– Kancelarija za KiM će im obezbediti svu besplatnu pravnu pomoć i advokata, a porodice je obišao i predsednik privremenog organa opštine Vitina koji im je preneo podršku Kancelarije. Jasno je da se ovakvim hapšenjima, povezanim sa proslavom Božića kao najradosnijeg pravoslavnog praznika, Srbima stavlja do znanja da nemaju pravo na svoje praznike, što najbolje pokazuje teroristički napad na Badnji dan u Gotovuši, kada je Albanac, pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga, pucao u dečaka Stefana i mladića Miloša samo zato što su nosili badnjak – navodi se u saopštenju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare