„VAGNEROVE JEDINICE PREUZELE SU KONTROLU NAD CELIM SOLEDAROM“: Prigožin tvrdi da je grad pao, objavio slike iz RUDNIKA SOLI

Borci ruske paravojne grupe Vagnerpreuzeli su kontrolu nad ukrajinskim gradom Soledarom posle intenzivnih borbi ove nedelje, izjavio je jutros vođa te organizacije Jevgenij Prigožin.On je preko svoje pres službe objavio na društvenim mrežama da se ulične borbe nastavljaju.

„Vagnerove jedinice preuzele su kontrolu nad celom teritorijom Soledara“, rekao je Prigožin.

On je dodao da se vode borbe u centru grada, zbog čega je neizvesno kolike su razmere kontrole ruske grupe nad Soledarom.

Agencija Frans pres navela je da izjave vođe Vagnera nije bilo moguće potvrditi iz drugih izvora.

Rusko zauzimanje Soledara i njegovih ogromnih rudnika soli imalo bi simboličku, vojnu i komercijalnu vrednost za Rusiju. Ali situacija u Soledaru i oko njega deluje promenljivo.

U međuvremenu, na društvenim mrežama objavljena je fotografija Prigožina sa pripadnicima Vagner grupe unutar jednog od rudnika u Soledaru.

Britansko ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da su ruske trupe i Vagnerovi borci verovatno preuzeli kontrolu nad većim delom Soledara nakon četiri dana napredovanja.

Ali, Prigožinov komentar da su borbe nastavljene u centru Soledara sugeriše da ruska kontrola nije potpuna, uprkos njegovoj izjavi da je ceo grad u Vagnerovim rukama, prenosi Reuters.

Ruska državna novinska agencija RIA je kasnije objavila izveštaj u kojem se navodi da je grupa Vagner preuzela Soledarske rudnike soli posle „žestokih borbi“. Rudnici soli se nalaze u predgrađu grada. Vašington je rekao da Prigožin možda želi ličnu kontrolu nad rudnicima u toj oblasti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare