UŽIVO, VIDEO! MAKABI – PARTIZAN, crno-beli se nadaju reprizi iz 2010. godine 

MAKABI – PARTIZAN 2:0

TOK MEČA

1. ČETVRTINA

1. minut – Kolson iz drugog napada pogađa prve poene na meču – 2:0.

Košarkaši Partizana od 20.05 u Tel Avivu gostuju Makabiju u okviru 18. kola Evrolige.

MAKABI – PARTIZAN

Nokia arena, Tel Aviv

Sudije: En Panter, Mario Majkić, Pjotr Pastušjak

MAKABI: Adams, Braun, Boldvin, Martin, Menko, Sorkin, Dibartolomeo, Hilijard, Koen, Holins, Nebo, Kolson. Trener: Oded Kataš

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Papapetru, Egzum, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar. Trener: Željko Obradović

U prvom ovosezonskom duelu dva rivala, crno-beli su pred 19.011 navijača u beogradskoj Areni, što je rekord ove sezone, savladali Makabi sa 96:88.

Partizan u meč ulazi sa 11. mesta i sa učinkom 8-9, dok je Makabi na 9. mestu sa jednom pobedom više. Izraelci su u prošlom kolu doživeli najubedljiviji poraz na gostovanju Realu, dok je srpski predstavnik u nizu od četiri pobede.

Uoči današnjeg duela, trener Partizana Željko Obradović kaže:

„Počinje drugi deo Evrolige. Veoma nezgodno gostovanje ako se uzme u obzir kako Makabi igra kod kuće. Dosad su izgubili samo jednu utakmicu. Sve ono što je Makabi krasilo godinama, krasi ga i sada – igra u tranziciji, agresivna odbrana, šutevi za tri poena, skok u napadu, promene u odbrani… Sve to smo pričali i analizirali pred prvi duel sa njima, tako da velikih promena u tom smislu nema. Koncentracija mora da bude na maksimumu, ako želimo da odigramo dobru utakmicu“, istakao je Obradović.

Zek Ledej je pred duel sa Makabijem istakao:

„Kao i uvek do sada, moramo da igramo snažno, koncentrisano i sprovedemo plan koji je trener pripremio. Naš prošli duel je bio pre mnogo vremena. Za nas je i jučerašnji dan bio odavno. Moramo da prilazimo obavezama utakmicu po utakmicu i da gledamo samo ispred sebe“, poručio je Ledej.

Partizan i Makabi su 13 puta do sada igrali u Evroligi, a srpski predstavnik vodi sa 7-6. Od tih 13 utakmica domaćini su slavili na 11 utakmica. Jedna od dve kada su gosti slavili svakako je navijačima Partizana u lepom sećanju. Bilo je to u četvrtfinalnoj seriji Evrolige u sezoni 2009/2010. Makabi je imao prednost domaćeg terena, ali su crno-beli u prvoj utakmici u Tel Avivu nadoknadili neverovatnih 21 poen minusa i slavili sa 85:77. Briljirao je tada Dušan Kecman koji je postigao 29 poena.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare