EVO ŠTA SE DEŠAVALO U JAMI ŠTAVALJ U TRENUTKU NESREĆE: Saznajemo kako su se rudari ponašali i kako se sada osećaju

Trojica rudara, koji su jutros u teškoj nesreći u rudniku Štavalj kod Sjenice, zbog teškog stanja prebačeni su u Opštu bolnicu u Užicu. Oni su primljeni i trenutno im se ukazuje sva medicinska pomoć, a sva trojica su stabilno, saznaje Kurir.

Sumnja se da su se rudari otrovali ugljen-monoksidom.

Dr Altan Hamidović direktor DZ Sjenica rekao je za Kurir da su trojica rudara nakon ukazane pomoći puštena na kućno lečenje, a ostala trojica su upućena u Opštu bolnicu Užice.

– Trojica rudara su stigla u OB Užice, pacijenti su opservirani, dvojica su smeštena na Internističku intenzivnu negu, a treći je smešten na odeljenje Centralne intenzivne nege i to je pacijent koji je primljen u nešto težem stanju. Sva trojica su stabilno, svesni su i primaju terapiju. Svi su pod stalnim nadzorom lekara – naveo je dr Hamidović.

On je naveo da je pacijent koji je primljen u teškom stanju, sada stabilno, kao i da je on rekao da je osetio gušenje:

– Rekao je da je osetio gušenje, pomućenje svesti i da je pao. Ostali rudari su bili pribrani, neki su počeli da povraćaju. Oni su izneli kolegu koji je pao i javili se Hitnoj službi DZ Sjenice koja je odreagovala brzo i blagovremeno.

U rudniku Štavalj nismo dobili informacije, rečeno nam je da je menadžment na sastanku.

Do incidenta je, prema nezvanicnim saznanjima, došlo rano jutros u jednoj od novih jama, a kako se sve tacno desilo još uvek nije poznato.

Proizvodnja u tom delu rudnika je obustavljena.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare