DANAS ĆE NAPADATI ČAK 15 CENTIMETARA SNEGA: Maksimalna temperatura do 7 stepeni, na snazi žuti meteoalarm

U Srbiji danas oblačno i hladnije, uz kišu i sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Vojvodini kiša, u nižim predelima centralne i južne Srbije kiša i sneg, a u višim predelima sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm, lokalno i za 15 cm. Posle podne i uveče prestanak padavina.

Vetar tokom jutra umeren i jak, zapadni i severozapadni, od sredine dana u slabljenju. Najniža temperatura od nula do četiri, a najviša od tri do sedam.

U Beogradu oblačno i hladnije povremeno sa kišom. Kasnije posle podne prestanak kiše. Vetar pre podne umeren i jak, zapadni i severozapadni, od sredine dana u slabljenju. Temperatura bez većeg kolebanja od tri do pet.

Upaljen meteo alarm

Zbog snega i leda u većem delu Srbije, izuzev Bačke, Banata, Srema i Beograda, na snazi je žuti meteo alarm. To znači da vreme može biti potencijalno opasno.

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ, prenosi Republika.

Vreme narednih dana

U četvrtak suvo u većem delu dana, a popodne i uveče ponegde kratkotrajna kiša, a na planinama sneg. Vetar slab jugoistočni, a popodne zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 3°C, a maksimalna od 3°C do 7°C. Uveče ponegde slaba kiša ili susnežica. U petak i za vikend sledi postepeni porast dnevne temperature uz pretežno suvo vreme.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare