ZVEZDA RAZBIJENA U „PARAMPARČAD“: Crveno-beli od praga senzacije do katastrofe! Real na bosanskim krilima do pobede u grotlu „Pionira“

KOŠARKAŠI Crvene zvezde doživeli su ubedlji poraz od Real Madrida u okviru 15 kola. Uprkos tome što je devlovalo da bi crveno-beli mogli do nove senzacije, kraljevići su odneli ceo plen iz Beograda, rezultatom 79:59.

Meč prepun naboja, sve je prštalo od energije i htenja na parketu hale Aleksandar Nikolić, kako je uostalom i na svakom meču crveno-belih, od kako je na njihovu klupu seo Duško Ivanović. Bitka za svaku loptu, ultra-agresiva odbrane, presing po čitavom terenu njegove čete. A onda, takav pristup i igra na granici faula terao je rivala  da odgovori čvrstinom i ogromnim žarom, i tako je bilo tokom svih 40 minuta.

Uvertira utakmice protekla je u potpunosti u znaku gostiju. Gorostasni Tavares je zatrpavao koš srpskog tima i odnosio bitku pod obručima. Njemu se potom priključuje i DŽanan Musa. Bosanski as još jednom je pokazivao svoj kvalitet i uz par bljeskova prekaljenih internacionalaca, Serhija Ljulja i Rodrigeza, Real gradi kapital od velikih 14 poena prednosti.

Bilo je to već na početku druge deonice, delovalo je da je Zvezda već otpisana, delovalo je da će košarkaški gigent prepun zvezda samlesti srpski tim.

Ali, ponovo su momci sa Malog Kalemegdan pokazali od čega su satkani. Usledila je još kompaktinija igra u odbrani, Nemanja Nedović liderski je povukao svoj tim. Uzeo loptu u svoje ruke kada se sve raspadalo. Iz napada u napad pronalazio je dno mrežice, pogađao i van balansa, i preko ruku čuvara koji su ga udvajali.

Miljenika delija stiže do 4 od 4 van linije 6,75, a Filip Petrušev se razbudio u finišu prvog poluvremena.

Zvezda sa njegovih 5 vezanih poena na odmor odlazi sa samo 4 poena zaostatka. Nastavak je doneo gotovo isti scenario iz završnice druge četvrtine. Granitna odbrana beogradskog tima zatvorila je sve puteve ka košu, rival punih 4 minuta bez koša.

Nedović i Petrušev nastavili su tamo gde su i stali u finišu druge četvrtine, i na njihovim krilima, Zvezda od pomenutih -14 do velikih +6. Pinir je podrhtavao, tim sa Malog Kalemegdana igrao je sa nestvarnim samopouzdanjem, i delovalo je da bi mogli da skinu skalp još jednog velikana u grotlu svog hrama košarke.

I onda, drugi deo treće četvrtine i neshvatljiv pad. Minut praznog hoda, ništa nije moglo da prođe kroz obruč, a na druoj strani parketa Tavares je bio nerešiva enigma.

Gorostasni centar gospodario je reketom, kupio ofanzivne skokove, a iz ekstra-poseda koje je on obezbeđivao Real ide za tili čas do +15 na 7 minuta pre poslednjeg zvuka sirene

Od tog trenutka pitanje pobednika više se nije postavljalo, uskoro opširnije. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare