Vesić: Novi Sad jedini grad u Evropi u kojem se grade tri mosta!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić danas je u Novom Sadu prisustvovao prezentaciji tri nova mosta čija izgradnja je počela ili uskoro počinje u tom gradu i istakao da je Novi Sad jedini grad u Evropi u kojem se geade tri nova mosta

U Novom Sadu trenutno se gradi most između Kovilja i Petrovaradina, kao deo Fruškogorskog koridora, a počeli su pripremni radovi na izgradnji mosta u produžetku Bulevara Evrope i priprema se dokumentacija za izgradnju trećeg mosta, na temeljima starog Mosta Franca Jozefa.

– U naredne tri godine, Novi Sad koji trenutno ima tri mosta, dobiće još tri nova. To je istorijski događaj za Novi Sad. Ne postoji ni jedan  grad u Evropi u kojem se u ovom trenutku grade tri mosta – rekao je Vesić, dodajući i da svi njegovi prijatelji iz Novog Sada sa ponosom pričaju o Mostu slobode, koji je izgrađen pre 50 godina.

Ministar je precizirao da će ukupna investicija koju Republika Srbija, Grad Novi Sad i Pokrajina izdvajaju za ova tri mosta, iznositi oko 370 miliona evra ili 1.250 evra po glavi stanovnika. 

Vesić je istakao da tri nova mosta znače manje saobraćaja u gradu, manje zagađenja, veću zaštitu životne sredine i bolji i komforniji život svih građana i građanki Novog Sada, a na taj način Srbija postaje mesto za bolji život svih ljudi. 

– Srbija je jedna od retkih zemalja koja nastavlja da ulaže uprkos krizi zbog rata u Ukrajini. Nismo odustali ni od jednog projekta i ulažemo ove godine 3,6 miljardi evra u infrastrukturu. Trenutno nema većeg ekološkog projekta od Fruškogorskog koridora – rekao je Vesić.

Dodao je da je i njegov prvi sastanak koji je imao kao ministar bio upravo o ovim projektima.

– Tražili smo da se postave barijere zbog buke i to će biti urađeno. Radiće se po svim pravilima struke i ekologije – naglasio je Vesić.

On je dodao da je Institut za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu iz Novog Sada uradio Studiju revitalizacije ekološkog koridora Dunav sa okruženjem (Ribarac i Kamenjar sa dunavcem Šodroš) sa staništima zaštićenih vrsta koji će biti potpuno sproveden do poslednje preporuke koje su dali stručnjaci.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare