Vatrogasci u Somboru spasili polupokretnu baku iz vatrene stihije: Vatra progutala kuću, gasili je četiri sata

Danas oko 7 sati ujutru došlo je do požara u selu Stapar u blizini Sombora u kom je došlo do velike materijalne štete, a na svu sreću nije bilo povređenih. 

Kako je potvrdio predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stapar Milisav Galić za Telegraf.rs požar je izbio u porodičnoj kući u kojoj su se u tom momentu nalazile polupokretna baka i njena ćerka. One su na vreme evakuisane brzom akcijom vatrogasaca, te nijedno lice nije povređeno.

Međutim, došlo je do velike materijalne štete usled požara, a oko 30 odsto stambenog prostora je izgorelo. 

Kako je Galić rekao za naš portal, uzrok požara je dimnjak oko kog se nalazilo mnogo bespotrebnih stvari, te apeluje na građane da pored redovnog čišćenja dimnjaka ne odlažu predmete na tavanskim prostorima.

– U sedam sati i 13 minuta dobili smo dojavu, međutim, požar je verovatno izbio ranije, ali niko nije primetio. Mi smo na licu mesta bili za svega sedam minuta, a vatra se tada već razbuktala. Zajedno sa profesionalnom vatrogasnom jedinicom iz Sombora sa kojom Dobrovoljno vatrogasno društvo Stapar ima dugogodišnju saradnju uspeli smo da obuzdamo plamen i na sreću niko nije povređen – naveo je on.

U intervenciji gašenja požara učestvovalo je ukupno 20 vatrogasaca sa 4 vozola iz dobrovoljne vatrogasne jedinice iz Stapara, a priključile su im se i jedinice iz Sombora. Gašenje vatre trajalo je četiri sata.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare