TAJNA NOVAKOVOG BOKSA: SVETA PRAVILA KOJA SVI MORAJU DA POŠTAJU – Pet stvari koje su KLJUČNE i čije je kršenje ZABRANJENO!

Boks je od izuzetno značaja za svakog tenisera. To je jedino mesto kojem oni mogu da se obrate za vreme meča, gde mogu da nađu utočište, rešenje problema, ali i da iskale bes.

Česte su situacije kada vidimo klinč tenisera i ljudi koji su mu najbliži.

Nije to ništa strašno, mada ume da bude neprijatno, posebno kada pređe granicu, a to smo upravo videli u Adelejdu kada je Novak izbacio iz lože brata Marka, ali i članove svog tima Elenu i Eduarda.

TAJNA NOVAKOVOG ODNOSA S BOKSOM

Novaku je boks zona komfora, u njemu traži odušak za sve ono što se dešava na terenu, a najčešće mu je potreban kada na terenu ne ide sve onako kako su zamislili. Tada dolazi do komunikacije, koja se odvija u ovih pet modela:

1. Novak se okreće ka boksu i komentariše kada protivnik ima sreće u više navrata, pogodi više puta liniju, loptice mu padaju od mreže u Novakovo polje i slično.

2. Kada Đoković nije zadovoljan svojom igrom, tada se okreće ka boksu i komentariše ono što nije dobro i šta mu ne ide po planu.

3. Novak komentariše svoju igru negativno, ali više zbog toga da bi dobio savet ili povratnu informaciju od Ivaniševića, s kojim jedino komunicira na temu taktike i stvari koje radi na terenu.

4. Ako se Ivaniševićevi saveti na ispostave plodonosnim, onda prigovara na njegov komentar ili na ono što mu je rekao da promeni u igri.

5. Želeći da promeni nešto ekstremno u svojoj igri. žestoko kritikuje članove svog boksa.

ŠTA NOVAK VIČE PREMA BOKSU

– Ne dajete mi dobre savete!

– Ne učestvujete dovoljno u igri!

– Ne pratite moju igru!

– Izađite napolje! (kad je najviše besan)

SPECIJALNA KOMUNIKACIJA

Obraćanje fizioterapeutu: Kad mu je potreban napitak, neki gel, rezervni par patika ili bilo šta slično.

Komunikacija je često imperativna i Novak zahteva da što pre dobije to što mu je potrebno: „Hajde brzo, šta čekaš?“ To takođe spada u jedan vid izduvnog ventila kada je meč naporan i ne ide sve po planu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare