Otkriveno pismo Ane Volš u kom je govorila o mužu: „Brajanu su roditelji rekli da nije trebalo da se rodi“

Beograđanka Ana Volš, kojoj se 1. januara gubi svaki trag, u junu prošle godine poslala je pismo sudu, kada je njenom suprugu trebalo da se izrekne presuda zbog prevare povezane sa prodajom slika.

Tokom suđenja prošlog juna, Ana Volš je poslala pismo sudiji u kom je želela da pruži podršku suprugu dok je bio u kućnom pritvoru.

Sadržaj pisma, koji su objavili američki medijiprenosimo u celosti:

„Tokom ovih osam meseci, naša porodica nije bila u mogućnosti da zajedno proživi mnoge bitne događaje. Naš najmlađi sin je tek napunio godinu dana, srednji sin je progovorio, a najstariji je sada krenuo u vrtić. Uskoro treba da krene u školu, a izgubio je i prvi zubić.

Brajan mi je bio od velike pomoći kada je moja majka imala aneurizmu na mozgu u decebru 2021. godine. Ne samo da joj je spasao život, već je pružio udobnost celoj porodici tokom njene bolesti. Dok je pomagao svojoj svekrvi, Brajan je nastavio da se brine i o svojoj bolesnoj majci, a bio je svakog dana i uz naše sinove.

Bilo da se radilo o šetnji za Svetski dan mira u Dorčesteru, ili o nošenju hrane i ostalih potrepština, Brajan je sve vreme učio naše dečake koliko je bitno da pomažu.

Brajan je glavni kada je u pitanju briga o našoj deci, dok ja dosta vremena provodim u Vašingtonu gde radim u jednoj firmi koja se bavi nekretninama. On je vaspitavao našu decu i radio je sa njima kako bi otklonili sve loše navike. Svi se zajedno radujemo novom poglavlju u našim životima“, napisala je Ana.

Američki mediji su u međuvremenu preneli i delove Aninog pisma koje je ona sudu poslala godinu dana ranije.

Brajanu su roditelji rekli da nikada nije trebalo da se rodi, da nema nikakve šanse da uspe u životu. Zbog toga se dosta pogubio„, napisala je Ana u pomenutom pismu, prenosi Telegraf.

Već je bio u pritvoru

Anin suprug Brajan uhapšen je u nedelju uveče zbog obmanjivanja policije u vršenju istrage, međutim, ovo nije prvi put da je on imao probleme sa zakonom.

Sudski dokumenti pokazuju da se Brajan Volš 2021. godine izjasnio krivim za federalne optužbe za prevaru. Prema sudskim dokumentima, istražitelji veruju da je uzeo autentične slike od prijatelja i koristio njihove fotografije i njihovu dokumentaciju da pokuša da proda replike na platformi e-Bay.

Sve je počelo 2016. godine kada je kupac video dve slike Endija Vorhola na prodaju na e-Bay. Listing je, prema tužiocima, uključivao fotografije pečata za potvrdu autentičnosti. Kupac se dogovorio da te slike, deo serije „Senke”, kupi za 80.000 dolara. Međutim, nakon što je pomoćnik preuzeo slike, kupac je otkrio da nema markica za potvrdu autentičnosti i da je platno izgledalo novo. Ovo je na kraju dovelo do istrage FBI.

Brajan Volš je dobio pristup slikama tako što je prijatelju, koji je bio zakoniti vlasnik slika, rekao da može da pomogne da se prodaju po povoljnoj ceni, navodi se u sudskim dokumentima. Međutim, taj prijatelj je rekao istražiteljima da nakon što je Brajan preuzeo umetnine, nije mogao da ga kontaktira. Umetnine su procenjene na stotine hiljada dolara.

Brajan Volš uhapšen je u okviru istrage 2018. godine, a na kraju se izjasnio krivim po jednoj tački za prevaru, međudržavni prevoz za šemu prevare, posedovanje krivotvorene robe i nezakonite novčane transakcije.

U sudskim dokumentima koji detaljno opisuju istragu, bilo je i pozivanja na Anu Knip, koja je identifikovana kao supruga Brajana Volša.

NBC10 Boston je kontaktirao advokata Brajana Volša pre njegovog hapšenja. Trejsi Majner je potvrdila da ga zastupa, ali je rekla da nema komentar.

Anin suprug Brajan Volš izveden je juče pred tužioca gde se izjasnio da nije kriv i povezan sa nestankom njegove supruge Ane Volš.

U porodičnoj kući u podrumu je nađen krvavi nož i na kamerama je viđen kako za keš kupuje sredstvo za čišćenje u vrednosti od 450 dolara.

Inače, Brajan Volš se sumnjiči da je ometao istragu.

Podsetimo, nestanak Ane Volš (39), majke troje dece, istovremeno su prijavili i njen muž i poslodavac u sredu, tri dana nakon što je navodno poslednji put viđena.

Članovi porodice poslednji put su je videli oko 4 sata ujutru 1. januara, kada je trebalo da ode na aerodrom „Logan“ u Bostonu, odakle je hvatala let za Vašington, u kome radi u agenciji za nekretnine.

Ona, međutim, nije stigla do aerodroma, a lokalni šef policije je rekao da nemaju ni potvrdu da je ušla u vozilo kojim je trebalo da ide do aerodroma.

Kako su naveli u policiji, Ana Volš je veoma aktivna na društvenim mrežama, ali nije koristila svoj mobilni telefon od Nove godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare