MINISTRA DAČIĆ: Produžiću diplomatski pasoš Filipu Karađorđeviću i njegovoj porodici

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će dati diplomatski pasoš princu Filipu Karađorđeviću, njegovoj supruzi princezi Danici i sinu princu Stefanu i da ne postoji nikakav zavera protiv Karađorđevića.

– Pročitao sam u novinama da princ Filip ima neki problem sa diplomatskim pasošem, nije mu produžen. Ja sam mu da taj pasoš i dao, i njemu i njegovoj porodici. Da li je bilo nekih problema u prethodnom periodu to ne znam, istekao mu je ove ili prošle godine i biće mu produžen. Da ne misli da postoji neka zavera, ni mene ni MSP. Ali imajući u vidu te odnose koji postoje unutar njihove porodice, ne bih isključio ni te mogućnosti – kazao je Dačić na TV Hepi, prenosi Kurir i dodao:

– Vidim da je stava da je malo razočaran jer misli da država nešto radi protiv njega, neće da mu produži pasoš. Pa što mu ne bismo produžili pasoš kad smo mu ga i dali?! S druge strana sama ta činjenica da ta porodica ima diplomatski pasoš iako nema nikakvu državnu funkciju, niti bilo kakvu političku funkciju je pokazatelj da država ima odgovoran odnos u smislu da poštuje njihov mogući doprinos našoj boljoj spoljnopolitičkoj poziciji.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare