MILOŠ DEGENEK PO DRUGI PUT POSTAO OTAC: Saznajte kakvo je staro ime bivši Zvezdin fudbaler dao sinu! I kakvo značenje ima!

Miloš Degenek, fudbalski reprezentativac Australije srpskog porekla, postao je po drugi put otac. Njegova supruga Aleksandra na svet je donela njihovo drugo dete.

Miloš Degenek
foto: Printskrin/Instagram

Miloš Degenek dobio je naslednika, a svom sinu dao je ime Teodor. Staro grčko ime u prevodu na srpski znači – dar Božji! Miloš i Aleksandra Degenek imaju i ćerkicu Anastasiju, koja je rođena u septembru 2021. godine u Beogradu.

Miloš Degenek rođen je u Kninu 28. aprila 1994. godine, u Republici Srpskoj Krajini. Kao beba je u zloglasnoj operaciji hrvatske vojske „Oluja“, u najvećem etničkom čišćenju u 21. veku sa roditeljima proteran iz rodne kuće. Posle boravka u Srbiji, Degenekovi roditelji su otišli u Australiju, gde je on i počeo fudbalsku karijeru.

Posle igranja u Australiji i Srbiji, zatim u Nemačkoj i Japanu, kao reprezentativac Kengura u leto 2018. posle Svetskog prvenstva u Rusiji došao je u Crvenu zvezdu. Sa crveno-belima je bio jedan od junaka trijumfa nad Salcburgom i istorijskog plasmana u Ligu šampiona. Trostruki je osvajač titule sa Crvenom zvezdom u Srbiji, a jednom je osvojio i nacionalni Kup. Sa klubom Al Hilal iz Saudijske Arabije osvojio je Azijsku ligu šampiona 2019. godine.

Miloš Degenek dva puta je sa reprezentacijom Australije igrao na svetskim prvenstvima, 2018. godine u Rusiji i 2022. u Kataru, kada je sa Kengurima ostvario najveći uspeh, prolaskom iz grupne u eliminacionu fazu. Tim povodom dao je i intervju za Kurir, tokom trajanja Mundijala u Dohi. Trenutno je član američkog kluba Kolumbus iz Ohaja, sa kojim igra MLS ligu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare