JOKIĆ JOŠ JEDNOM PROMENIO NBA ISTORIJU! Šta god pomislite – on je VEĆ URADIO! Samo Vilt je ispred njega, a ako ovako nastavi…

U velikoj istoriji NBA lige odavno je ostavljeno mesto za Nikolu Jokića, a čini se da svakom novom utakmicom srpski centar sebi ostavlja sve veći prostor.

Neverovatna je brzina kojom Jokić iznova oduševljava neverovatnim poduhvatima koje mnogi mogu samo da zamišljaju.

Ovaj put, u pobedi Denvera nad Los Anđeles Lejkersima, srpski košarkaš ostvario je „savršeni“ tripl-dabl, odnosno, upisao je dvocifreni učinak u tri statističke kolone, a da pritom nije imao nijedan promašaj iz igre.

Jokić je imao četiri šuta za dva poena i jedan sa distance, odnosno za tri poena, uz to je tri puta šutirao sa linije slobodnih bacanja i svaki šut je pogodio.

Utakmicu je završio sa 14 poena, 16 asistencija i 11 skokova i postao je tek treći igrač u istoriji koji je stigao do „savršenog“ tripl-dabla više od jednog puta u karijeri.

Pre njega to su uspeli samo Drejmond Grin (dva puta) i Vilt Čemberlejn (tri puta), a pored njih i dva Jokićeva tripl-dabla, na listi se nalazi još šest igrača koji su po jednom zabeleželi pomenuti učinak.

Denver je do pobede protiv Lejkersa stigao rezultatom 122:109.

To je bio 11. uzastopni trijumf ekipe iz Kolorada na domaćem terenu. Nagetsi sada imaju učinak od 27 pobeda i 13 poraza i dele prvo mesto Zapadne konferencije sa Memfisom.

„Energija, podela lopte, vera u saigrače, igranje odbrane i to je to. Saigrači se sami pronalaze, dobro se kreću, bili su na pravim mestima i pogađali su šuteve. Marej je bio agresivan, uvek je najbolji kada tako igra, ulazio je u reket, šutirao trojke, dobra je bila utakmica za njega“, rekao je Jokić koji je imao poruku i za navijače:

„Fantastični su, uvek je zadovoljstvo igrati pred njima, daju nam energiju i navijaju kada nam je to potrebno. Mogu samo da se zahvalim za to“, zaključio je Jokić.

I navijači su zahvalni sigurno, ne viđa se često ono što im Srbin priređuje iz utakmice u utakmicu.

Ovaj put je još jednom oduševio prisutne fantastičnim potezima, a najviše reakcije izazvala je asistencija Aronu Gordonu koju niko nije očekivao.

Podsetimo, Jokić je dvostruki uzastopni osvajač MVP trofeja, a do titule najkorisnijeg košarkaša NBA lige tri sezone zaredom stigli su samo Bil Rasel, Vilt Čemberlejn i Lari Bird.

Ako Somborac nastavi ovako…

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare