ODAVAO TAJNE KAVAČKOM KLANU! Optužen Petar Lazović, a za SLOBODU NUDI 6, 2 MILIONA EVRA

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv bivšeg službenika ANB-a Petra Lazovića i Ljuba Milovića zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji Radoja Zvicera, potvrđeno je iz Višeg suda u Podgorici

Lazović, koji je uhapšen u julu osumnjičen je za pripadnost kriminalnoj organizaciji, zloupotrebu položaja, šverc droge i oružja.  

Pravni zastupnici uhapšenog službenika Agencije za nacionalnu bezbednost Petra Lazovića nude 6,2 miliona evra u nekretninama i novcu da bi se on branio sa slobode.

Njegov otac Zoran Lazović je do marta prošle godine bio šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije, a do 2015. godine je bio visoki funkcioner ANB.

Pored Zvicera, Milovića i Lazovića na optužnici su Radoje Živković, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Nikola Spasojević, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

Optužnicom je obuhvaćeno više osoba. Hapšenje je usledilo nakon medijskih objava da je EUROPOL  upozorio nadležne organe na moguće kriminalne aktivnosti Lazovića. Tada je objavljena i „SKY“ (Skaj) komunikacija za koju se navodi da je u njoj sa kavčanima učestvovao Petar Lazović.

Prema navodima SDT – a sumnja se da je on radio za pripadnike „kavačkog klana“. Lazović je pred tužiocem negirao te optužbe.

Prema navodima optužnice, koju potpisuje specijalni tužilac Zoran Vučinić, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji. Optuženi se terete za više teških krivičnih dela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.

Zvicer se tereti da je naredio ubistvo Milana Lepoje koji je učestvovao u organizaciji pokušaja njegove likvidacije u Kijevu.

Petar Lazović je uhapšen 18. jula prošle godine, po nalogu Specijalnog tužilaštva. Tada je navedeno da je reč o krivičnom predmetu koji je ponovo formiran u maju po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, a koji su bili dostavljeni u julu i decembru 2021.godine.

Na osnovu tih podataka je u Crnoj Gori otvorena afera o potencijalnoj umešanosti visokih policijskih službenika u organizovani kriminal. Portal Libertas press je 3. maja objavio da se u dokumentima Europola kao članovi kavačkog klana, pominju aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, koji su, prema tim navodima, uključeni u šverc kokaina iz Latinske Amerike u Evropsku uniju i Australiju.

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici prihvatio je krajem decembra predlog odbrane da se Lazović pusti da se brani sa slobode, uz jemstvo od čak 6,2 miliona evra u nekretninama i novcu. Specijalno državno tužilaštvo je na odluku Višeg suda o prihvatanju jemstva uložilo žalbu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare