Heroj policajac okončao dramu u autobusu u Zemunu: Uhapsio pijanog Lazara koji je na nišanu držao mladiće

Pijanog Lazara B. (46), koji je u četvrtak uveče pijan sa pištoljem u ruci pretio mladićima u autobusu, uhapsio je K.Ž. koji je bio u prevozu van radnog vremena, saznaje „Telegraf.rs“.

Požrtvovani policajac pred suprugom je savladao nasilnika i pozvao svoje kolege.

Prema našim informacijama, Lazar B. je imao oko dva promila, a u pištolju čak 8 metaka.

Na teret mu se stavljaju dva krivična dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivinh materija, kao i krivično delo Ugrožavanje sigurnosti.

Drama

Kako saznajemo, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 7. januara je saslušan je Lazar B. zbog sumnje da je 5. januara oko 22:30 sati u autobusu na liniji 71 neovlašćeno nosio pištolj, marke „crvena zastava“ i da je njime petio mladićima romske nacionalnosti, kao i jer je u svom stanu neovlašćeno držao ručnu bombu, oko 200 komada municije.

Osumnjičeni je na saslušanju delimično potvrdio navode krivične prijave i naredbe o sprovođenju istrage, navodeći da „nije želeo nikome da ugrozi sigurnost“. Na teret mu se stavljaju dva krivična dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivinh materija, kao i krivično delo Ugrožavanje sigurnosti.

Odbrana

– Osumnjičeni je rekao da je pištolj je poneo to veče sa sobom da bi ga sklonio od dece. Sto se tiče Roma, tvrdi da ti mladići već duže vreme maltretiraju devojčice i devojke na Altini. Tom prilikom u autobusu su uznemiravali jednu devojčicu u autobusu i on joj želeo da joj pomogne bez namere da ugrozi sigurnost mladića, već samo da ih zastraši- kaže naš izvor blizak slučaju.

Lazaru B. je određen pritvor do 30 dana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare