DANAS NAOBLAČENJE S KIŠOM! U ovom delu Srbije duvaće jaka i olujna košava, najveća dnevna temperatura do 15 stepeni! 

U Srbiji se danas prepodne očekuje na severu, zapadu i jugozapadu jače naoblačenje sa kišom koje će se do kraja dana proširiti i na ostale krajeve, a duvaće jaka i olujna

Jutarnja temperatura iznosiće od -2 stepena Celzijusa na jugu i jugoistoku do 10 stepeni na jugu Banata, a najviša dnevna u većini mesta od 10 °C do 15 °C, samo u Timočkoj Krajini hladnije oko 4 °C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod, prenosi Informer.

Na jugu Banata udari olujne košave će biti 24 m/s, a u Beogradu oko 15 m/s. U utorak će vetar biti u skretanju na umeren i jak severozapadni. 

Ujutro po kotlinama južne Srbije kratkotrajna magla. Tokom dana umereno do potpuno oblačno.
I u Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, posle podne i uveče povremeno sa kišom. Vetar umeren i jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 8, a najviša dnevna oko 12 stepeni. 

U utorak će usled pada temperature kiša preći u sneg prvo na planinama, a uveče i u toku noći ka sredi i u nižim krajevima jugozapadne i jugoistočne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača visine do 10 centimetara, a na planinama od 10 do 30 cm. 

U sredu, 11. januara umereno do potpuno oblačno, suvo i hladnije uz slabljenje vetra, a mešovite padavine, kiša i sneg, očekuju se samo još ujutro i pre podne na jugoistoku Srbije. 

U četvrtak pre podne na severu, a tokom dana i u ostalim krajevima prolazno naoblačenje sa padavinama, u nižim predelima sa kišom i snegom, a u višim predelima sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Zatim se očekuje suvo vreme, a novo naoblačenje sa padavinama se očekuje krajem perioda. 
 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare