Samo da se dočepamo rampe u Pakovraću: Srbi se vraćaju sa praznovanja, kilometarske kolone zakrčile saobraćaj

Završava se drugi praznični vikend, intenzitet saobraćaja je pojačan, ali za razliku od pretodnih godina u ovo doba na auto-putu Miloš Veliki nisu zabeležene veće gužve u saobraćaju i zastoj na naplatnim rampama u Preljini i Pakovraću. Osim vozačima, sada je konačno svanulo i meštanima Preljine.

– Ovo je druga priča, selo je prodisalo. Ranije bi kroz centar bio pravi kolaps, a kilometarske kolone vozila zakrčile bi sve saobraćajnice. Svaki vikend je bio paklen, a najkritičniji su bili ovi praznični. Sada možda ima malo više vozila nego drugih dana, ali ništa alarmantno – kaže za RINU Branko Nikolić iz Preljine.

Prema podacima „Puteva Srbije”, kroz naplatnu rampu u Preljini do 14 časova prošlo je nešto više od 3.600 vozila, dok je kroz naplatnu rampu prošlo 4.785 vozila. Pojačan intenzitet saobraćaja zabeležen je na magistralnom putu Čačak – Užice, prenosi Telegraf.

– Stojimo u koloni u blizini sela Tučkovo sigurno nekih 40 minuta. Prijatelji su već prošli kroz Pakovraće bez problema dalje voze ka Beogradu, tako da i mi jedva čekamo samo da se uključimo na auto-put – rekao je jedan od vozača.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare